Президенту України

Шановні Петре Олексійовичу,

Володимире Борисовичу,

Юрію Віталійовичу!

Полтавська обласна рада профспілок за дорученням спілчанського загалу області вчергове звертається до вас – перших очільників держави – з вимогою припинити грубе нехтування конституційними правами громадян та їх об’єднань.

Просимо Вас, пане Президенте, пояснити, чому Ваша адміністрація уникає відповіді на численні звернення профспілок щодо нагальної необхідності втрутитися у конфліктну ситуацію і припинити спроби рейдерського захоплення навчально-методичного центру профспілок Полтавщини Генеральною прокуратурою України. Саме на Вас, Петре Олексійовичу – гаранта Конституції, ми покладали найбільше сподівань на відновлення справедливості. Поглиблення майнового конфлікту та відсторонене споглядання за ним вищих органів влади примушує нас до висновку про відсутність реального соціального діалогу в державі.

На наш погляд, відверто образливим є ухиляння Вами, шановний Прем’єр-міністре Володимире Борисовичу, від звернень профспілок з вимогою скасувати неправомірне рішення щодо передачі в оперативне управління Генпрокуратури України будинку по вул. Ляхова,1 у м. Полтаві, який був побудований за кошти спілчан і є їх власністю упродовж 47 років. Підготовлені Вашими фахівцями відповіді, зокрема і Першим віце-прем’єр-міністром України – Міністром економічного розвитку і торгівлі України Кубівим С.І., є зразками соціальної дискримінації, оскільки профспілкових працівників, котрі захищають права та інтереси трудівників, вважають не гідними належних умов праці, погрожуючи виселенням з власного приміщення. Посилання на незаконні приписи попередньої судової влади та непродумане рішення Верховної ради України щодо «загальнонародної власності» свідчать про небажання урядовців виявити державну мудрість і слідувати принципам партнерської співпраці у соціальній сфері.

Пане Генеральний прокуроре України, шановний Юрію Віталійовичу, просимо Вас детальніше ознайомитися з умовами отримання чужого майна в оперативне управління, визнати сумнівність поспішного рішення і відмовитися від протистояння з профспілками області. Візьміть також до уваги, що учасники мітингу протесту проти владного майнового свавілля, який відбувся у Полтаві 12 квітня, одностайно підтримали намір профспілок не залишати свого будинку і протистояти рейдерству усіма можливими засобами. Зазіхання державного органу, покликаного стояти на сторожі права, на чужу власність, отримало належну оцінку міжнародних організацій. Вона не робить честі Генеральній прокуратурі України.

Просимо вас, пане Президенте, Прем’єр-міністре та Генеральний прокуроре,гарантувати захист ст.34 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» і наших прав.

З повагою

Голова Полтавської