15a37166f3

 

Рішуче «Ні!» на адресу тих, хто намагається привласнити майно, що за законом і по праву належить профспілкам, лунає сьогодні, 29 травня, в Дніпрі. Представники всеукраїнських профспілкових організацій міста та Дніпропетровської області, трудові колективи акціонерних товариств, заснованих за участі ПрАТ «Укрпрофтур», представники профспілкових організацій та трудових колективів регіону проводять мирне зібрання на захист профспілкового майна та прав трудового колективу ПрАТ «ДНІПРОТУРИСТ».

 

Акція проходить згідно з рішенням Ради Федерації профспілок України від 29 березня ц.р.,  закріпленим у Постанові «Про наступ на права профспілок, у тому числі майнові».

Слід зазначити, що відповідно до постанов державного виконавця від 17 травня 2018 року, сьогодні мали б відбутись виконавчі дії щодо примусового виселення з будівлі готелю «Рассвет».

На виконання Постанови Президії ФПУ від 30 вересня 2016 р. «Про підтримку позиції Наглядової ради ПрАТ «УКРПРОФТУР» щодо ситуації з нерухомим майном ПрАТ «Волиньтурист», ПрАТ «Дніпротурист», ПрАТ «Запоріжтурист» та ПрАТ «Черніпвтурист», керуючись Постановами Наглядової ради ПрАТ «Укрпрофтур» від 21 квітня, 4 серпня, 14 вересня.2016 року та 1 листопада 2017 року, з метою захисту інтересів трудового колективу ПрАТ «Дніпротурист» і відбувається ця акція.

Представники профспілкових організацій та трудових колективів регіону вийшли на неї з гаслами: «РУКИ ГЕТЬ ВІД ПРОФСПІЛКОВОГО МАЙНА!» «STOP СВАВІЛЛЮ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ТА ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ!», «НЕ ЗАЛИШИМО ТРУДОВИЙ КОЛЕКТИВ ПРАТ «ДНІПРОТУРИСТ» БЕЗ РОБОЧИХ МІСЦЬ!», «ВИМАГАЄМО ПОВЕРНУТИ ГОТЕЛЬ «РАССВЕТ» У ПРОФСПІЛКОВУ ВЛАСНІСТЬ!», НЕ ДОПУСТИМО ВИКОНАННЯ РІШЕНЬ СУДУ, ПРИЙНЯТИХ ЗА ЧАСІВ ЗЛОЧИННОЇ ВЛАДИ ЯНУКОВИЧА ТА ПШОНКИ!».

Трудівники, профспілкові активісти вимагають вирішувати спірні питання тільки у правовому полі, дати рішучій відсіч намаганням відібрати майно у законних власників – профспілок.

Під час мірного зібрання відбудеться мітинг, на якому виступлять голова  Дніпропетровського обласного об'єднання профспілок Віталій Дубіль, голова Правління ПрАТ «Укрпрофтур» Ярема Жугаєвич, голова       Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України Сергій Комишев, представники трудового колективу ПрАТ «Дніпротурист», трудових колективів регіону.

Мета мирного зібрання - захист прав та інтересів трудового колективу ПрАТ «Дніпротурист», захист від незаконної приватизації профспілкового майна – будівлі готелю «Рассвєт» та вимога перегляду незаконно прийнятих рішень судів щодо вказаного профспілкового майна.

Мітинг завершиться оголошенням Резолюції.

Делегація представників трудових колективів ПрАТ «Укрпрофтур» та профспілок передасть текст Резолюції голові Дніпропетровської ОДА.

Нагадаємо, що відповідно до рішення Ради Федерації профспілок України від 29 березня, попереджувальні акції протесту профспілок відбулися  12 квітня в Полтаві (http://fpsu.org.ua/nasha-borotba/zagalni-novini/13944-aktualna-tema-zagarbnikam-rishuchij-vidsich) та 16 травня в Ужгороді (http://fpsu.org.ua/news/61-nasha-borotba/14001-aktsiya-razom-zakhistimo-prava-lyudini-pratsi-prava-profspilok).

 

з міста події наш спеціальний кореспондент

Олексій Петруня