ombudsman

Голова СПО об'єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України  Григорій Осовий направив листа Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій з пропозицією обговорити питання загроз антипрофспілкового законопроекту №2681. У листі зокрема говориться: 

"Просимо Вас, провести робочу зустріч для обговорення критичної ситуації, яка склалася внаслідокнеобґрунтованої спроби окремих представників політичної сили «Слуга народу» через законодавчі ініціативи знищити профспілки в Україні, що є порушенням основоположного права людини на свободу асоціації.

Водночас повідомляємо, що усі профспілкові об’єднання консолідують свої зусилля та проведуть 30 червня 2020 року в м.Києві та регіонах вуличні акції з вимогою недопущення розгляду Верховною Радою України проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань професійних спілок)» (реєстр. № 2681), що буде реакцією профспілкового середовища на антисоціальні законодавчі ініціативи, які передбачають суттєве обмеження прав і гарантій діяльності профспілок, визначених національним та міжнародним законодавством.

Крім того, нехтування державними діячами правами людини в Україні буде мати негативні наслідки для нашої країни на міжнародному рівні.

Зі сподіванням на невідкладне реагуваннята подальшу співпрацю з метою запобігання порушенням прав і свобод людини і громадянина в Україні".

Повний текст Звернення тут

 

Прес-центр ФПУ