1396361083general pages i32709 uroven korrupcii v sisteme goszakupok v saratovskoi oblasti 02

Цілком очевидно, що одним із ключових факторів, що гальмує розвиток України та негативно впливає на життя кожної особи, що проживає на наших теренах, є корупція в її різноманітних проявах.

Втім, замість впровадження ефективних політик та реформ, ми бачимо наступ на свободу об`єднання у профспілки, що містить у собі численні корупціогенні фактори та, фактично, накидає зашморг на інститути громадянського суспільства, що раз по раз викривають та протистоять корупції набагато ефективніше, ніж спеціалізовані антикорупційні органи.

Нещодавно парламентський Комітет з питань антикорупційної політики оприлюднив свій експертний висновок щодо законопроекту №2681 (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)

Комітет прийняв рішення, що окремі норми проекту не узгоджуються з Конституцією України в частині неприпустимості звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод, а також порушують ст.36, яка гарантує право на свободу асоціації. Як наслідок та згідно з усталеною практикою Комітету, такий проект закону не відповідає вимогам антикорупційного законодавства та містить корупціогенні фактори, що можуть сприяти вчиненню корупційних правопорушень.

Детально

Інна Кудінська та Георгій Сандул,

Юристи ГО "Трудові ініціативи"