777777

Відповідно до пп. 1 п. 2 розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону про запобігання коронавірусу передбачається, шо на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) роботодавець може доручити працівникові, у т. ч. державному службовцю, службовцю органу місцевого самоврядування, виконувати протягом певного періоду роботу, визначену трудовим договором, вдома.
Отже, на час карантину роботодавець має право визначити робоче місце працівника не у виробничому, службовому або адміністративному приміщенні роботодавця відповідно до трудового договору та Правил внутрішнього трудового розпорядку, а за місцем проживання працівника (іншому місці за вибором працівника) на підставі його особистої заяви.
При такому режимі роботи працівник зобов’язаний упродовж всієї тривалості робочого часу виконувати роботу, доручену роботодавцем, та перебувати під контролем роботодавця за допомогою сучасної техніки (телефон, інтернет, інші засоби зв’язку).

ДЕТАЛЬНІШЕ

Департамент правового захисту
апарату ФПУ