IMG 1913

17 травня 2016 р. у приміщенні Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» (вул. Стрітенська, 15), відбулося засідання Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради (КМТСЕР).

Порядок денний передбачав детальний і всебічний розгляд таких питань:

1. 1.Розвиток внутрішнього ринку й підтримка київських промислових підприємств – товаровиробників.
  2. 2.Виконання п. 2 Додатку 1 Територіальної угоди на 2015-2017 рр. щодо розгляду пропозицій до переліку категорій громадян, яким мають надаватися пільги на проїзд у міському пасажирському транспорті.
  3. 3.Проект Комплексної міської цільової програми забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов на 2016-2018 рр.

У заході взяли участь члени КМТСЕР: голови столичних профспілкових об’єднань, представники роботодавців і адміністрації міста.

Вели засідання Голова  Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві «Київська міська рада профспілок» Валентин Мельник, Голова спільного представницького органу роботодавців м. Києва Віталій Майко та заступник Голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

У творчо-робочій атмосфері учасники заходу озвучили й проаналізували вади, а також позитивні боки розвитку внутрішнього ринку, акцентували на необхідності підтримки київських промислових підприємств-виробників – стратегічно значущої складової вітчизняної економіки.

Окрему увагу приділили проблемі земельного оподаткування, необґрунтовані великі розміри якого суттєво перешкоджають або взагалі унеможливлюють подальший розвиток столичного виробництва.

По другому питанню Порядку денного Микола Поворозник повідомив, що, відповідно до чинного законодавства, столичним бюджетом передбачено фінансування проїзду у міському пасажирському транспорті усіх пільгових категорій громадян і в цьому контексті звернув увагу на зручність та економічну доцільність користування Карткою киянина.

Також присутнім був представлений для обговорення проект Комплексної міської цільової програми забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, на 2016-2018 рр. Документ складається з шести підпрограм, які, в сумі, здатні задовольнити всі відповідні потреби киян, визначають шляхи розв’язання житлових проблем. Зокрема, це:

1. vКиївська міська цільова програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа;
  2. vКиївська міська цільова програма розвитку соціального житла;
  3. vКиївська міська цільова програма забезпечення житлом черговиків квартирного обліку та відселення з непридатних для проживання (аварійних) приміщень;
  4. vКиївська міська цільова програма будівництва (придбання) приміщень;
  5. vКиївська міська цільова програма забезпечення житлом на умовах оренди громадян, які потребують поліпшення житлових умов;
  6. vКиївська міська цільова програма добудови проблемних житлових будинків (довгобудів) за участю комунальних підприємств, підпорядкованих Департаменту будівництва та житлового забезпечення.

Дія підпрограм розрахована на 2016-2018 роки.

На засіданні був затверджений План роботи Київської міської тристоронньої соціально-економічної ради на 2016 рік.

Детальніше про цей захід можна буде ознайомитися трохи згодом – в електронній версії найближчого номеру газети «Київські профспілки»,  який буде розміщений на офіційному сайті Київської Міськпрофради (http://profrada.kiev.ua/).

Управління організаційно-інформаційної роботи

Об’єднання профспілок, організацій профспілок у м. Києві

«Київська міська рада профспілок»

IMG 1912