IMG 1165

 

В рамках семінару-навчання з питань дотримання норм трудового законодавства в державних установах області відбулось засідання Молодіжної ради Херсонської обласної організації профспілки працівників державних установ України.

 

На чергове засідання Ради молоді профспілкові лідери зібралися оновленим складом делегованих представників від районних та первинних профспілкових організацій. Привітала присутніх Татаринова Людмила Григорівна, голова обласної організації профспілки, яка підкреслила, що ефективність та дієвість профспілок залежить зокрема від активної позиції молоді, поєднання досвіду та нових креативних ідей, прагнення разом працювати для захисту прав спілчан.

Під час засідання голова Молодіжної ради Ігор Воложанін ознайомив новообраний профспілковий молодіжний актив з основними напрямами роботи Молодіжної ради, здобутками та перспективами подальшої діяльності молоді в профспілковому русі.

 

IMG 1147

 

Про роботу Молодіжної ради з інформаційного забезпечення діяльності профспілки та навчання молодих профспілковців в рамках проекту співпраці між профспілкою працівників державних установ України та Швеції розповіла Оксана Гузь, заступник голови Молодіжної ради.

В рамках проведення семінару-навчання члени Молодіжної ради зустрілись із заступником керівника Правової та технічної інспекції праці, головним правовим інспектором праці Федерації профспілок України Сидоряк Іриною Георгіївною. Участь фахівця такого рівня у засіданні Молодіжної ради – це унікальна можливість для профспілкової молоді Херсонщини. Ірина Георгіївна розповіла про правові аспекти реалізації молодіжної політики в профспілці, важливість системного захисту прав працюючого людини в організації, статутної діяльності, організаційно-діловодної роботи, навчання, юридичної грамотності. Особливий наголос фахівець Федерації профспілок зробила на важливості колдоговірної роботи та на практичних прикладах розповіла, яким чином профспілковці можуть відстоювати права спілчан. Окремою частиною спілкування було визначення можливостей для покращення інформаційної роботи з ознайомлення державних службовців про їх права та обов’язки.

 

IMG 1120

 

Молодіжна рада Херсонської обласної організації профспілки окреслила для себе нові напрямки роботи з покращення дотримання норм трудового законодавства в державних установах області шляхом проведення он-лайн консультації з юридичних питань в режимі Skype зв’язку. Також, в рамках засідання Ради, тренером профспілки Оксаною Гузь проведено семінар «Профспілкова комунікація – ефективність захисту прав державних службовців» в рамках реалізації спільного проекту між профспілкою працівників державних установ України та Швеції.

Під час проведення засідання головою Молодіжної ради Херсонської обласної організації профспілки обрано Гузь Оксану, заступника голови Молодіжної ради, тренера профспілки.

Молодіжна рада Херсонської обласної організації профспілки, розуміючи важливе місце профспілкової молоді щодо захисту прав людини праці під час реформування всіх сфер життя суспільства, поєднуючи досвід фахівців та професіоналів профспілкової справи, маючи підтримку керівництва Херсонської обласної організації профспілки працівників державних установ України, реалізуючі нові та творчі ідеї кожного члена Ради продовжує активно працювати на профспілковому полі Херсонщини та України.

 

IMG 1155 

 

Оксана Гузь, голова Молодіжної ради

Херсонської обласної організації Профспілки

працівників державних установ України