Назаренко-1

 

 

20 травня відбулася робоча зустріч Голови Об'єднання профспілок Харківської області Сергія Тесленка із начальником Головного управління Держпраці у Харківській області Оленою Назаренко. В зустрічі взяли участь фахівці ОПХО та керівники структурних підрозділів Головного управління Держпраці.

В ході зустрічі обговорено хід виконання Угоди про взаємодію Головного управління Держпраці у Харківській області та Спільного представницького органу репрезентативних профспілкових об’єднань та організацій Харківської області у здійсненні державного та громадського контролю за додержанням законодавства про працю, про охорону праці та санітарного законодавства в розділі гігієна праці.

Як зазначив Голова СПО профспілок Харківської області, Голова Об'єднання профспілок Харківської області С.А. Тесленко, на сьогодні основним завданням є співпраця Сторін щодо дотримання гарантованих Конституцією України та законами України трудових прав працівників, вжиття заходів до відновлення їх порушених прав та ініціювання притягнення до відповідальності винних у виявлених порушеннях роботодавців, проведення профілактичної роботи щодо недопущення порушень трудових та соціально-економічних прав найманих працівників.

Начальник Головного управління Держпраці у Харківській області О.М. Назаренко відзначила, що профспілки області завжди були активними щодо захисту трудових прав працівників. А об’єднавши зусилля щодо проведення державного і громадського контролю за додержанням законодавства про працю, про охорону праці, про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, санітарне законодавства з питань гігієни праці, ми зможемо покращити ситуацію щодо дотримання роботодавцями трудового законодавства.

В рамках виконання Угоди Об’єднання профспілок Харківської області, Головне управління Держпраці у Харківській області та профспілковий ВНЗ ХСЕІ проводять одноденний експрес-курс навчання громадських інспекторів праці профспілок «Громадський контроль профспілок за дотриманням трудового законодавства».

На закінчення зустрічі Сергій Тесленко за активну реалізацію державної політики у сфері промислової безпеки та охорони праці, підтримку проведення системного громадського контролю профспілками та співпрацю в рамках прийнятої Угоди про взаємодію вручив Почесну грамоту ОПХО колективу Головного управління Держпраці України у Харківській області, а його керівникові – Олені Назаренко – Подяку Голови ОПХО.

В свою чергу Олена Назаренко в знак подальшої плідної співпраці вручила Сергію Тесленку пам'ятний подарунок у вигляді металевого серця.

 

 

Об'єднання профспілок Харківської області

 

Назаренко-5

 

Назаренко-2

 

Назаренко-4

 

Назаренко-3

 

Назаренко