IMG 7228

 

Весна ніби створена для того, щоб славити жінку-трудівницю, жінку-матір, жінку-воїна, жінку-громадського діяча, активіста пацифістського руху, відзначаючи її виняткове значення в суспільстві, як берегиню, рушія прогресу. Традиційний березневий Міжнародний день прав жінок і миру, День матері, пошанування жінок-фронтовичок – учасниць Другої Світової війни, відзначення православною церквою Святих жінок-мироносиць, Всесвітній день вишиванки – все це чудові нагоди нагадати суспільству про материнський подвиг жінки, про те, що насправді кращі представниці слабкої статі є часто сильнішими  від чоловіків, і що саме мудра  жінка, несучі людям віру надію  любов  є творцем світової гармонії.

Ось чому традиційну вже четверту за рахунком урочисту асамблею «Жіноче обличчя Рівненщини», в ході якої відбулося урочисте вшанування 32 кращих жінок області-переможниць конкурсу «Лідер-жінка», які досягли значних успіхів у громадській, профспілковій роботі, у професійній та волонтерській діяльності, виконували свій обов’язок лікаря, рятуючи життя наших хлопців у зоні АТО, організатори свята-Федерація профспілок Рівненщини та Спілка жінок області провели саме у травні, сонячного недільного дня у  міському парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка.

Свято зібрало воєдино і друзів – пошановувачів  номінанток і просто пересічних рівнян, які прийшли відпочити до парку. Їм всім поталанило-цьогорічна асамблея стала яскравим  видовищним дійством. Воно висвітлило життєвий доробок  героїнь,  кредо яких - ємкі слова «Мені-не байдуже!», і допомогло повною мірою відчути «Що може жінка!» Разом з тим всім присутнім подарувало хвилини естетичної насолоди від чудових виступів артистів, які вони також присвятили славним жінкам.

Особливості дійству додали  дружня  атмосфера свята, весняний погожий день і яскраві кольори вишиванок, у які були вбрані  учасниці конкурсу і багато хто з жінок з глядацької аудиторії.

Переможниць конкурсу тепло вітали міський голова Рівного Володимир Хомко, заступник голови ОДА Світлана Богатирчук–Кривко. Заступник голови Федерації профспілок області,  голова Спілки жінок Рівненщини  Марія Рожко. Свою вдячність за подароване жінкам свято висловила зі сцени  його учасникам і організаторам голова Спілки жінок України Леокадія Герасименко,  яка спеціально для цього приїхала з Києва.

Одна за одною на сцену виходили переможниці у номінаціях конкурсу: «Глибоке розуміння справи», «Жінка-лідер профспілок», «Мені не байдуже». Про кожну з них коротенька розповідь-представлення ведучих. Звичайно, за кілька хвилин неможливо розповісти все про життєвий шлях і досягнення героїнь. Та сценаріст і режисер свята – заслужений працівник культури України Наталія Шолудько для їх характеристики підібрала такі поетичні і разом з тим щирі і правдиві слова, що кожне з представлень зривало гучні оплески присутніх.

Жінкам дарують квіти, їм вручають нагороди і вітають авторитетні, солідні чоловіки: голови обласних організацій профспілки працівників державних установ Іларіон Кучерявий, працівників освіти і науки Юрій Кравець, підполковник, викладач Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Ігор Тимощук. Від уваги та щирих компліментів шаріються винуватиці  свята. Але їх очі світяться, а обличчя розквітають  посмішками. Які ж вони вродливі та креативні  наші українки, як багато вміють, і які перепони сміливо долають, прямуючи до успіху! І хай би на цьому їхньому шляху було якомога менше втрат і розчарувань. А такі свята, де славиться жінка   як особистість  і творець,  відбувалися, як  зауважив Володимир Хомко у своєму привітанні зі сцени,  не раз на рік,  а набагато частіше…

 

 

                                                                                         Тамара Стецюк,

м.Рівне

 

IMG 7369

 

K16