Л-то 2017 2

 

Постійна комісія Ради Об'єднання профспілок Харківської області (ОПХО) з питань культмасової, спортивної роботи й оздоровлення розпочала роботу у рамках проведення обласного огляду роботи профспілок і трудових колективів на кращу організацію літнього оздоровлення і відпочинку дітей улітку 2017 року.

 

Як і минулого року цього літа відкрити 14 закладів оздоровлення та відпочинку, які функціонують за організаційної та фінансової підтримки профспілок Харківської області. Перше виїзне засідання постійна комісія Ради ОПХО здійснила 21 червня у позаміські дитячі заклади Зміївського району «Ромашка» КП «Харківводоканал» і «Зелена гірка» ПАТ «Завод «Оргтехніка» з метою ознайомлення організації роботи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку із дітьми, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. В цей період тут відпочивали багато дітей т.з. «соціальної категорії» – дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних сімей, дітей учасників АТО і переселенців із зони АТО та ін. Педагогічні колективи і всі працівники оздоровчих закладів надають велику увагу виховному процесу в організації роботи у дитячому оздоровчому закладі, особливо із цими дітьми. В ПЗОВ «Ромашка» з ними працює психолог. Але найважливіше – це світ позитиву, який створює дитячий заклад. Таку назву, до речі, має перша зміна у ДЗОВ «Зелена гірка» і представляє собою «Феєрічний фестиваль Online - щасливе літо». У ньому кожна дитина мала можливість виявити свої здібності, взяти участь у неймовірних пригодах і змаганнях. Найбільш цікавими для дітей, пізнавальними і соціально значущими вважають тематичні зміни і у позаміському оздоровчому закладі «Ромашка», який постійно втілює інноваційні підходи в оздоровчо-виховному процесі, здійснює постійний методичний пошук і особисті розробки з організації оздоровлення та відпочинку дітей. Перша тематична зміна улітку 2017 року «Набери «Україна» в Google» є логічним продовженням «Цільової програми реалізації національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки», що розроблена педагогічним колективом цього закладу.

 

Л-то 2017 1

 

Метою проведення цієї зміни є: утвердження в свідомості і почуттях дітей патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України; виховання поваги до Конституції України, Законів України, державної символіки; культивування ставлення до солдата як до захисника Вітчизни, героя; формування толерантного ставлення до інших народів, культур і традицій; культивування кращих рис української ментальності – працелюбності, свободи, справедливості, доброти, чесності, обережного ставлення до природи; формування культури мови. На одному з цих виховних заходів були присутні члени постійної комісії Ради ОПХО і відмітили активність дітей, їхню зацікавленість в усьому, що відбувається, а також високий рівень професіоналізму педагогічного колективу. Крім цього, члени комісії ознайомились з умовами відпочинку і оздоровлення дітей: режимом дня, організацією харчування, купання, побутовими умовами і зробили висновок, що у ПЗОВ «Ромашка» і «Зелена гірка» діти знаходять справжніх друзів і мають усі умови для самореалізації свого духовного, інтелектуального та фізичного потенціалу, відпочинку і оздоровлення.

 

Л-то 2017 3

Матвійчук С.О.,

головний спеціаліст

відділу оргмасової роботи ОПХО