350276929 2006096886410128 8776467531000102520 n
 
Ця думка стала лейтмотивом відвертої розмови про підвищення ролі профспілки та ефективності соціального діалогу, що пройшла наприкінці травня в Дубенському районі. У залі райдержадміністрації – голови первинних профспілкових організацій різних галузей.
 
- Так, ми різні, - але нас об’єднує турбота про людей. А це важливо у нинішній буремний час. Голову Федерації профспілок області Миколу Шершуна знаю як досвідченого й мудрого керівника, який чудово розуміє проблеми простої людини та необхідність її підтримки. Профспілка – це про людей, - задав тон розмові голова районної військової адміністрації Всеволод Пекарський.
- Так, профспілка – це про людей та їхнє завтра. Бо у роботодавців уже сьогодні виникають проблеми з фаховими робітниками – а що буде далі? До того ж, у державі, на жаль, посилюється необґрунтований тиск на бізнес. Якщо не буде адекватного ставлення до працівників та до тих, хто створює робочі місця, ми втратимо людський капітал. Маємо уявляти, яку країну будуємо. Адже 60 відсотків коштів, якими нас підтримують партнери – позики, які потрібно буде повертати, - зауважив голова об’єднання «Роботодавці Рівненщини» Михайло Кривко.
У виступах відчувалася тривога за спілчан, які з тих чи інших причин втрачають робочі місця або ж передбачені законодавством виплати. Йдеться, зокрема, про медиків, лісівників, педагогів, працівників культури. Люди озвучують ці проблеми, бо вони болять кожній родині.
- Ми готові захистити кожного працівника. Висловлюючись воєнною термінологією, профспілка має стати його захисною бронею від складних життєвих ситуацій. А всі разом ми потужна сила, - відзначив голова Федерації профспілок області Микола Шершун.
Свідченням цієї сили є допомога нашим Збройним Силам та людям, яких війна жорстоко вигнала з рідних домівок. Емпатія, бажання поділитися добром стали тим, що нині визначає щоденне життя спілчан у кожному колективі.
Голова районної профспілкової організації працівників держустанов району Тетяна Онищук навела такий приклад: навіть найменша профспілка кп «Архітектор», що складається з восьми спілчан, у перші дні війни переказала 15 тисяч гривень для наших захисників. Ось вона, потужна сила маленької «первинки», для якої немає неможливого. До речі, саме Тетяну Онищук обрали представником Федерації профспілок області в Дубенському районі.
Сторони соціального діалогу підписали Меморандум про співпрацю, який напрацювала Федерація профспілок. Її голова Микола Шершун вручив профспілкові відзнаки кращим головам первинок.
 
350131163 521702383361868 6177054218439396867 n
 
Федерація профспілок Рівненської області
Джерело: