20230619 112117 190623

15 червня під головуванням Ірини Богуш відбулося чергове засідання президії Полтавської обласної ради профспілок, на якому були підтримані заява Президії ФПУ щодо підвищення цін на електроенергію та ініціатива Київської міськпрофради про фінансову допомогу членам профспілок Херсонщини, які постраждали внаслідок підриву російськими окупантами греблі Каховської ГЕС.

Обговорюючи Заяву Президії ФПУ щодо дискримінаційного урядового рішення у сфері оплати комунальних послуг в умовах воєнного стану та очевидного зубожіння найменш соціально захищених категорій населення, члени президії облпрофради особливу увагу звернули на ігнорування владою засад соціального партнерства. Зокрема, залишаються без реагування численні пропозиції профспілок області щодо відновлення конструктиву в діалозі сторін чотиристоронньої угоди про співпрацю.

Керівники профспілок області з обуренням прокоментували черговий варварський акт, здійснений рашистами на Каховській ГЕС, як продовження людиноненависницької політики кремлівської хунти, та закликали профспілкові органи Полтавщини надати солідарну допомогу постраждалим.

На засіданні президії також буди обговорені актуальні проблеми можливостей дитячого оздоровлення влітку цього року. Розпорядженням ОВА організований літній відпочинок та оздоровлення дітей в області заборонено з очевидних причин триваючого терору з боку російських агресорів. Президія облпрофради рекомендувала профорганам області активно використати доступні форми оздоровлення дітей – відпочинок дітей з батьками в санаторно-курортних закладах, пришкільних таборах тощо.

Начальник відділення НСПП у Полтавській області  Оксана Атаманюк інформувала очільників профспілок про зміни в законодавстві щодо колективних трудових спорів, процедурі підтвердження репрезентативності профорганів.

Розглянуті інші питання поточної роботи спілчан.

20230619 190623 21

Президія облпрофради