Обмін сторонами примірниками договору

Цікаві новини надходять з трудових колективів, де діють первинні профорганізації працівників державних установ України. Так, у державному архіві Івано-Франківської області продовжують активно працювати над оцифруванням документів та наповненням національного архівного фонду.

 

          6 липня у приміщенні Державної архівної служби України за участі голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова, офіційного представника корпорації FamilySearch в Україні Олександра Січкаренка та заступника директора – начальника відділу Державного архіву Івано-Франківської області Любомира Харука відбулося підписання договору про співробітництво Державного архіву області з корпорацією FamilySearch International - міжнародною некомерційною організацією, діяльність якої присвячена наданню допомоги людям у дослідженні їхньої сімейної історії.

          За умовами договору сторонами буде розпочато реалізацію важливого проєкту з оцифрування колекції метричних книг церков, костелів, синагог Станіславського воєводства, актів громадського стану, домових книг, судових документів та інших документів.

          Всі, хто цікавиться історією своєї сім’ї, хоче створити своє генеалогічне дерево та поступово його доповнювати, можуть увійти у безкоштовну систему найбільшого в світі онлайн ресурсу родинної історії: https://www.familysearch.org/uk/

          Вітаємо виконувача обов’язків облдержархіву Любомира Харука, голову мандатної комісії обласної організації Профспілки і увесь  колектив із започаткуванням нового корисного для людей виду діяльності.

На світлинах:

-підписання договору про співробітництво: по центру голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов, на передньому плані підписанти договору Олександр Січкаренко та Любомир Харук;

-обмін сторонами примірниками договору.