IMG 185a77570b62eb5ead4d2598780fed81 V

Вже майже сім років в країні працює Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Представляючи їх інтереси на всіх рівнях, вона активно сприяє становленню та розвитку громад як основи цілісної нової системи потужного і дієвого місцевого самоврядування.

Одним з найактивніших членів Асоціації є її Дніпропетровське регіональне відділення, яке очолює Світлана Спажева. Зараз в нашій області створено 86 територіальних громад. Регіональне відділення ось вже чотири роки в рамках діючої Угоди плідно співпрацює з Дніпропетровським обласним об’єднанням профспілок та його членськими галузевими профорганізаціями з широко кола питань забезпечення життєдіяльності громад, соціального захисту їх мешканців, роботи місцевих профспілок. Днями представники облпрофоб’єднання – його голова Анатолій Яловий, голови обкомів профспілок - Зінаїда Бедринець (держслужбовці), Ольга Валевська (медики), Сергій Козорог (освіта і наука), Анастасія Демідова (комунальники) – взяли участь у загальних зборах регіонального відділення Асоціації ОТГ.

9E3A4495

Учасники заходу підбили підсумки роботи, визначили основні напрями подальшої діяльності громад з метою повнішого задоволення потреб жителів та вирішення пов’язаних з воєнним станом проблем.

Профспілки Дніпропетровщини, як зазначив у своєму виступі на зборах голова Обласного об’єднання профспілок А.Яловий, приділяють велике значення взаємодії з Асоціацією ОТГ. Вона розвивається як на рівні облпрофцентру, так і безпосередньо галузевих профспілок, котрі постійно спілкуються з керівниками громад у вирішенні конкретних проблем місцевих жителів – членів профспілок.

Image 1 3

За чотири роки напрацьовано дуже корисний досвід співробітництва на благо людей. Профспілки підтримують Асоціацію у її зверненнях до місцевих та вищих органів влади, проводять розяснювальну роботу, беруть активну участь у культурно-спортивних та інших заходах. Не обходиться, звичайно, й без дискусій з тих чи інших питань, але вони лише допомагають справі. Життя показало, що децентралізація, розвиток місцевого самоврядування в цілому допомогли у цей складний час втримати контроль за ситуацією на місцях, допомогти людям. Але, підкреслив А.Яловий, ми розуміємо, що громади потребують зараз ще більшої підтримки. І вона профспілками буде надаватись.

9E3A4500

Дніпропетровського облпрофобєднання