заболотів голова

Одним із найактуальніших питань сьогодення є питання законодавчого врегулювання здійснення соціального діалогу на рівні територіальних громад.  Адже перед профспілками постали серйозні виклики.

 

Зокрема, щодо збереження кадрового потенціалу, забезпечення дотримання трудових прав працівників в процесі реформування , оптимізації та ліквідації підприємств і організацій , втручання керівництва громад у діяльність первинних профспілкових організацій, руйнування галузевого принципу побудови “первинок” та необґрунтована їх ліквідація, неукладення колдоговорів, відмова окремих територіальних громад фінансувати бібліотеки, музичні школи, клубні організації, територіальні центри соціального обслуговування.

Перший заступник Голови Ради профспілок Івано-Франківської області Олександра Гринів взяла участь в обміні досвідом «Про переваги тандему керівництва територіальних громад з профспілками» на прикладі Заболотівської територіальної громади.

Первинна профспілкова організація Заболотівської селищної ради станом на 1 вересня 2023 року нараховує 162 члени Профспілки. До неї входять 14 структурних підрозділів апарату та виконавчого комітету. Збережено галузеві профспілки працівників освіти, охорони здоров’я та комунального господарства, що забезпечує майже 100-відсоткове охоплення працівників профспілковим членством.

Участь у діяльності профкому кваліфікованих та авторитетних працівників в подальшому забезпечує ефективне планування та виконання основних напрямків роботи профспілкової організації, взаємодію з селищним головою, іншими керівниками селищної ради і її виконкому, депутатським корпусом, працівниками структурних підрозділів, а це значно сприяє у виконанні як статутних завдань Профспілки, так і умов передбачених Колективним договором.

Завдяки тісній співпраці профкому з головою Заболотівської селищної ради Петром Маліборським вдається на належному рівні забезпечувати виконання певних напрямків роботи, а саме: створення умов щодо унеможливлення виникнення трудових спорів, своєчасності виплати заробітної плати, надання матеріальної допомоги та допомоги на постійній основі військовим землякам, здійснення різноманітних заохочувальних заходів за сумлінне виконання посадових обов’язків, організація у вільні від роботи дні відпочинку та оздоровлення.

Первинні профорганізації територіальної громади беруть активну участь у волонтерському русі, зокрема, голова профкому Заболотівської селищної ради Інга Маковійчук очолює волонтерську організацію, яка опікується 18  внутрішньо переміщеними особами похилого віку та особами з інвалідністю, які евакуйовані з КУ «Запорізький геріатричний пансіонат» Запорізької обласної ради.

Досвід заболотівчан вартий вивчення та поширення.

заболотів ЦНАП

 

Рада профспілок Івано-Франківської області