unnamed12

Шановні лісівники!

 

День працівника лісу - це  свято не лише тих, хто працює в лісі, вирощує його і охороняє, а всіх, хто любить ліс, користується його благами і всіляко доглядає та захищає лісові насадження. День працівника лісу – це  свято  і данина професії, завдання якої – працювати для майбутніх поколінь.

Вирощування лісу – тяжка праця, результат якої досягається майже через століття і на цей результат працює не одне покоління лісівників.  Їхніми руками, знаннями і досвідом твориться не тільки сьогодення, а й майбутнє рідної землі.

Життя лісівників, як і всіх українців,  змінилось після повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну. Сьогодні вони щоденно, щохвилинно працюють у лісі, створюють лісові насадження, проводять боротьбу з лісовими пожежами, браконьєрами, часто ще на не розмінованих ділянках.

Виконуючи свій громадянський обов’язок, лісівники, як і всі українці,  стали на захист рідної країни. Низький уклін всім нашим Захисникам!

З перших днів повномасштабного вторгнення галузева Профспілка разом з роботодавцями активно надає матеріальну допомогу та підтримку Збройним Силам України  і безпосередньо працівникам лісового господарства, які в даний час захищають рідну землю від окупантів.

Не залишаємо поза увагою лісівників та їхні сім’ї, житло яких зазнало руйнувань через бойові дії. З початку цього року вже надано допомоги понад 8,5 млн. грн.

Прочинаючи з 2021 року, в галузі проводиться  реорганізація та реформування лісогосподарських підприємств.

Проведено укрупнення підприємств. Ліквідовані, як юридичні особи публічного права, територіальні органи управління Державного агентства лісових ресурсів  і утворені міжрегіональні управління. Створено державне спеціалізоване господарське підприємство “Ліси України”, до якого приєднані державні лісогосподарські підприємства, що були перетворені в філії. Прийнято Колективний договір новоствореного підприємства, за умовами якого значно збільшено мінімальну тарифну ставку робітників, що суттєво вплинуло на рівень заробітної плати підприємств південного регіону, передбачено цілу низку соціальних пільг та гарантій працівникам.

Напередодні нашого професійного свята, Дня працівника лісу, хочу щиро подякувати всім лісівникам, хто своєю гідною працею в тилу щоденно наближає нашу Перемогу над підступним ворогом. Особлива подяка нашим воїнам- лісівникам, які захищають нашу свободу, нашу незалежність, наше майбутнє.

Низький уклін і вічна пам’ять воїнам, які віддали своє життя за рідну землю…

Шановні лісівники, Шановні спілчани, прийміть найщиріші вітання від Центрального комітету Профспілки працівників лісового господарства України з Днем працівника лісу!

Ми високо цінуємо вашу щоденну важку, кропітку працю, яка у війну стала ще й небезпечною, особливо там, де йшли бої, чи у лісових масивах, які перебували під окупацією.

Міцного здоров’я вам, удачі, гарних звісток і найголовніше – нашої Перемоги!

Щоб усі ваші рідні і близькі були живими і здоровими!

Перемоги, миру і процвітання нашій країні!

Слава Україні!!!

                      

  З вірою у нашу Перемогу                                                   

  Голова Профспілки працівників

  лісового господарства України                     

                                                                           ВОЛОДИМИР ТКАЧУК