DSC 6113

 

Ось і закінчився ще один навчальний рік. Для тисяч випускників по всій Україні у п’ятницю, 30 травня, пролунав останній дзвінок сповістивши їх, що вони вже не діти, а повноправні члени суспільства. Природно, що на святкові лінійки в день Останнього дзвоника, щорік приходить багато гостей, аби ще раз подумки пережити хвилюючий момент прощання зі школою. Не стало виключенням і цьогорічне свято. Зі шкільних дворів лунали вітальні слова від керівників області, районів, мерів міст, колишніх випускників, батьків та вчителів.


IMG 5574Відвідувати школи в день Останнього дзвоника вже стало доброю традицією і для профспілковців Рівненської області. Місію ж мали особливу – нагородити переможців конкурсу «Охорона праці очима дітей».

Микола Шершун, голова Федерації профспілок області, разом з Володимиром Красюком, експертом з умов праці ФПО, ще вдосвіта виїхали в найпівнічніший район нашої області – Рокитнівський, аби встигнути урочисто привітати малечу на лінійці. Адже вже рівно о 9.00 розпочалося свято Останнього дзвоника в Рокитнівській гімназії у якій навчається одна з переможниць конкурсу Ірина Григор’єва, учениця 7 класу та вихованка Рокитнівського будинку дітей та молоді. Квіти та цінний дарунок отримала Ірина за свій малюнок «Безпека моїх батьків – моє майбутнє» з рук голови ФПО. І знову в путь. Поспішали, хоча у Дроздинській школі свято розпочиналося о 10.00. Причина поспіху стала відома вже згодом. Більше як годину автомобілем довелося добиратися у це село, яке знаходиться на кордоні з Білоруссю. Гостей чекали, зустрічали хлібом-сіллю. З увагою дослухалися до настанов Миколи Шершуна бути патріотами та цінувати свій рід і все українське. Гімн співали з рукою на серці – і наймолодші, і випускники.

DSC 6147Примітно, що саме в цій школі, у найвіддаленішому селі, переможців конкурсу «Охорона праці очима дітей» виявилося аж двоє. Серафім Огієвич учень 4 класу Дроздинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Рокитнівського району (на фото) поважно крокував під прискіпливими поглядами однокласників за подарунком від голови Федерації профспілок області. Щирі слова вітань, по чоловічому потиснута рука і ведуча оголошує наступну переможницю, яка є ще й однофамільницею Серафима. Адже раніше, поважне журі відзначило і малюнок Юлії Огієвич «Україно! Ці руки нас годують – забезпеч їм належні умови праці», учениці Дроздинської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Квіти, вітання та подарунки з рук голови ФПО стали приємним сюрпризом і для неї.

Цього ж дня вітали переможців конкурсу і в інших школах області. Микола Сірук, заступник голови ФПО, з нагородами та подарунками відвідав школи у селищі Дермань-1 і Дермань-2 Здолбунівського району. Роботи Владислава Дудяка, учня 4 класу Дерманського НВК та Анастасії Корольчук, учениці 4 класу Дерманської ЗОШ І ступеня також були відзначені у конкурсі «Охорона праці очима дітей». Голова обласної профспілки працівників агропромислового комплексу Віктор Грибок подарунки та грамоти у цей день возив на Радивилівщину. На урочистій лінійці він вручив нагороду та цінний подарунок Юлії Гаврилюк, учениці 7 класу Срібненської СШ І-ІІ ступенів, Радивилівського району, за малюнок «Столяре – бережи свої руки».

До речі, як колишній господарник, Микола Шершун неодноразово відзначав, наскільки важлива охорона праці на кожному підприємстві, і чому необхідно привчати дітей змалечку до розуміння і усвідомлення найбільшої цінності у житті – цінності людського життя і здоров’я як такого, де в пригоді, зокрема, може стати і конкурс переможців якого нагороджували в День Останнього дзвоника.

Жанна АРСЕНІЧЕВА

 

IMG 5570

 

***

На свято останнього дзвоника, яке відбулося цього ж дня в актовій залі коммунального закладу «Клеванська спеціальна загально-освітня школа інтернат №1» І-ІІІ ступенів Рівненської обласної ради завітали гості яких тут чекали і в їх же особі спонсори. Заступник голови Федерації профспілок області Марія Рожко, голова обласної організації Профспілки працівників освіти та науки Юрій Кравець, голова профкому Клеванського лісгоспу Святослав Медвідь. Гості прийшли, як годиться, не з порожніми руками. Від імені освітян області Юрій Кравець вручив випускникам пам’ятні подарунки, а Марія Рожко та Святослав Медвідь подарували вихованцям «Школи-інтернату» подарунок про який вони давно мріяли – спортивний двоколісний велосипед. Щодо цього гостинця, то найбільше в захваті були хлопчаки, які з цікавістю розглядали двоколісне диво і прагнули вже відразу спробувати прокататися на ньому.

 

Профінформцентр 

Федерації профспілок Рівненської області