logosocspheri

 

В Профспілці працівників соціальної сфери України тривають звіти та вибори в обласних та первинних профспілкових організаціях. Незважаючи на складні політичні та економічні умови в державі, члени Профспілки відзначають  конструктивну, ефективну роботу обласних рад Профспілки, профкомів підприємств та організацій, направлених на виконання поставлених завдань, ініціативи, направлені на підвищення добробуту працівників галузі. Здійснення низки заходів Урядом щодо раціонального використання державних коштів, недопущення втрат бюджету та створення передумов для економічного зростання в Україні в умовах, що склались, є необхідним для стабілізації економіки і запобігання економічній катастрофи. Разом з тим, профспілки проти здійснення цих заходів за рахунок людини праці.

У цих умовах, йшлося у виступах делегатів конференцій, особливої уваги профспілок потребують стан дотримання трудових прав працівників, питання соціального захисту, а також ситуація з реалізацією гарантій діяльності самих профспілок. Вимоги часу ставлять перед профспілками  не тільки зміцнення профспілкового руху, а й посилення його ролі і місця у громадянському суспільстві, глибокого осмислення перспектив і напрямів його розвитку, необхідності змін форм, метод та засобів діяльності. Тому назріла необхідність розробки і прийняття  Стратегії модернізації ФПУ, її членських організацій проект якої  зараз напрацьовується.

За підсумками проведених звітно-виборних конференцій члени Профспілки знову довірили очолювати обласні організації Профспілки:

Пластун Людмилі Володимирівні – Харківську обласну організацію;

Собко Галині Іванівні – Вінницьку обласну організацію;

Ляпіній Людмилі Борисівні – Закарпатську обласну організацію;

Веселовській Людмилі Василівні – Черкаську обласну організацію;

Гнатів Марії Іовні – Львівську обласну організацію;

Гудзенку Андрію Андрійовичу – Полтавську обласну організацію;

Микитюк Галині Пилипівні – Волинську обласну організацію;

Цюзіку Олександру Дмитровичу – Хмельницьку обласну організацію.

 

Центральна Рада Профспілки вітає своїх колег і бажає їм нових успіхів в справі захисту прав та інтересів членів Профспілки.

 

Профспілка працівників соціальної сфери України