logo aviabud

 

До ЦК Профспілки авіабудівників України надходять звернення від ряду профспілкових комітетів підприємств авіаційної промисловості, в яких вони від імені трудових колективів підприємств висловлюють стурбованість щодо змісту урядового законопроекту №4541а від 22.08.2014р. У проекті пропонується прийняти новий Закон України "Про перелік об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації", у якому суттєво скорочується перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації,  шляхом вибіркового виключення з переліку значної кількості об'єктів, зокрема - підприємств авіаційної промисловості. Таким чином, такі підприємства можуть бути приватизовані в будь-який момент, що не відповідає стратегії зміцнення обороноздатності країни.

 

Законопроект внесено до Верховної Ради України без попереднього громадського обговорення.

 

Окрім того, авіаційна промисловість визначена як пріоритетна галузь економіки України і є складовою частиною оборонно-промислового комплексу, її підприємства не мають підлягати приватизації взагалі, за певними винятками.

 

У зв'язку з викладеним вище Профспілка авіабудівників звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням відкликати законопроект 4541а на доопрацювання, а також надати урядове доручення профільним міністерствам та відомствам (Мінекономрозвитку, Мінпромполітики, ДК "Укроборонпром") щодо проведення консультацій з трудовими колективами підприємств і Профспілкою авіабудівників України щодо вірогідності майбутньої приватизації. 

 

Звернення Профспілки авіабудівників України додається.

 

ІАЦ