DSCN4111

Фінальні змагання ХІІ-ї обласної спартакіади працівників закладів та установ освіти Закарпаття, що відбулися на стадіоні «Карпати» в м.Хусті, відкрилися яскравим дійством -  символічним  флешмобом під гаслом «Право народів на мир». Учасниками цієї акції були школярі з міста над Тисою під керівництвом начальника управління освіти, релігії та у справах національностей м. Хуста Василя Мочарника і директора Хустського міського центру науково – технічної творчості учнівської молоді Оксани Головко.

На урочистій церемонії відкриття спартакіади освітян,  організаторами якої були департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації і галузевий обком профспілки за допомоги  обласної ради ФСТ «Україна», її учасників з усіх районів і міст нашого краю та численних уболівальників привітали голова Закарпатської  обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, голова оргкомітету спартакіади Тетяна Повханич, Хустський міський голова Володимир Кащук, голова Хустської райдержадміністрації Іван Рогач, голова Закарпатської облпрофради Іван Король. Після підняття кращими спортсменами галузі прапору спартакіади Тетяна Повханич вручила відзнаку ЦК профспілки працівників освіти і науки України призеру Х-ї Міжнародної спартакіади вчителів в болгарському місті Варна вчителю Вилоцької ЗОШ  І-ІІІ ст. №1 Виноградівського району Золтану Сіладі.

Про масовість обласної спартакіади освітян свідчить те, що фінальним стартам  передували зональні змагання з міні-футболу та волейболу – серед жінок та чоловіків.  Переможці у чотирьох зонах з цих видів спорту дістали право грати у фіналі.

В результаті напруженої боротьби, за перебігом якої слідкувала авторитетна суддівська колегія на чолі із суддею Національної категорії  Анатолієм Плєхановим,  у турнірі з  міні – футболу перше місце завоювали спортсмени Тячівського району, а призерами стали команди з Виноградівського та Ужгородського районів.

У волейболі серед жінок трійку призерів склали команди міст Ужгорода, Хуста та Мукачева, а серед чоловіків – Ужгородського, Свалявського та Виноградівського районів.

У змаганнях з настільного тенісу свій високий клас знову підтвердив Золтан Сіладі з Виноградівщини, який став переможцем спартакіади. На наступних місцях – Олександр Пацюк (Берегівський район) та Віктор Геравський (Перечинський район). У жінок у цьому виді впевнено перемогла відома спортсменка  Тамара  Талабірчук з Тячівського району, яка випередила Ірину Ковельську (м. Мукачево)  та Марію Зеленську (Виноградівський район).

Перші три місця у турнірі з шашок  зайняли: у жінок – Ганна Щур (Мукачівський район), Христина Камінчук (Хустський район), Єва Шаш (Берегівський район), у чоловіків – Михайло Пожо (Ужгородський район), Ярослав Лисишин (Виноградівський район), Павло Скуба (м. Мукачево).

Призерами змагань з шахів стали: Ірина Шуста (Воловецький район), Ольга Захарець (Виноградівський район), Лілія Козманко (Берегівський район) – у жінок, Василь Данашевський (Мукачівський район), Євген Мартин (Рахівський район), Валерій Шапочка (м. Барегово).

У змаганнях із сімейних стартів за перемогу змагалися 17 родин освітян з районів і міст області. Перше місце завоювали господарі – Ірина, Юрій та Денис Мазур з міста Хуст. На другому місці – родина Магочій- Кормош з Виноградівського району, на третьому – сім’я Сінчак з Мукачівського району.

Призери спартакіади освітян в окремих видах спорту – команди  та в індивідуальному заліку отримали нагороди організаторів спартакіади, які їм вручили голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки, голова оргкомітету спартакіади Тетяна Повханич та головний суддя спартакіади Анатолій Плєханов. Усі 17 родин освітян, що змагалися  у сімейних стартах, отримали подарунки від галузевої профспілки.

Отже,  ХІІ-а обласна спартакіада працівників закладів та установ освіти засвідчила  високу майстерність освітян нашого краю, стала справжнім святом масовості, спорту і здоров’я.

На фото:

- відкриває спартакіаду голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки, голова оргкомітету спартакіади Тетяна Повханич;

- привітання на волейбольному майданчику;

- проходить турнір з шашок;

-  переможці  змагань з міні – футболу - команда Тячівського району разом з організаторами спартакіади;

- волейболістки м. Ужгорода – чемпіонки обласної спартакіади  освітян.

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу