IMG 20141014 124007

14 жовтня у Києві в готелі «Турист» відбулося чергове засідання Центральної Ради профспілки «Машприлад» України.

У центрі уваги  учасників засідання  було питання про поточну ситуацію та дії профспілок  у зв’язку з жорстким наступом органів влади на права працівників. Центральна Рада профспілки підтримала Резолюцію Всеукраїнського форуму профспілок  «За гідну працю і добробут людини» і Вимоги до Уряду з питань захисту соціально-трудових прав  працівників та прийняли рішення про участь у публічній акції профспілок України біля Будинку Уряду 15 жовтня. Виборним органам організацій профспілки доручено довести до відома членів профспілки, працівників галузі  інформацію про позицію та дії профспілок України по захисту їх прав та інтересів.

На засіданні був розглянутий звіт Львівської обласної організації про виконання рішень VІ з’їзду  профспілки і Федерації профспілок України, з яким виступила її голова Остапенко О.Р. Центральна Рада відзначила позитивний досвід роботи обласної організації щодо охорони і безпеки праці на виробництві, про що свідчить відсутність випадків травматизму на підприємствах галузі протягом останніх п’яти років.

Також був розглянутий і в цілому підтриманий проект Стратегії модернізації ФПУ, її членських організацій. При цьому Центральна Рада підтвердила готовність профспілки до об’єднавчих процесів з профспілками машинобудівного і оборонного комплексу України, до чого профспілка «Машприлад» неодноразово закликала споріднені профспілки і раніше.

На засіданні були також розглянуті питання, пов’язані з проведенням звітів і виборів у профспілці,   інші питання поточної діяльності профспілки.

Профспілка "Машприлад" України

IMG 20141014 111437