NEWS6468 147

 

17 жовтня в м. Івано-Франківську Рада профспілок області спільно з Всеукраїнською асоціацією кадровиків, редакціями кількох журналів - «Довідник кадровика», «Кадрова практика», «Кадри і зарплата» провели Конгрес кадровиків, в якому взяли участь Ігор Басюк, голова Ради профспілок області, Людмила Циганок, начальник відділу маркетингу, зв’язків з громадськістю та професійної освіти Видавничого дому «Медіа-ПРО», Ярослава Паньків, голова ВГО «Всеукраїнська асоціація кадровиків», лектори-фахівці з питань трудового законодавства. На конгрес прибули понад 600 спеціалістів з різних галузей діяльності.

Про реформування трудового законодавства, проблеми, динаміку, перспективи в контексті нового проекту Трудового кодексу України говорила лектор Зоя Васильова, головний консультант секретаріату комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці, експерт Всеукраїнської асоціації кадровиків; Про організацію роботи з питань дотримання законодавства про працю, зокрема, укладання колективного договору, правил внутрішнього трудового розпорядку, здійснення представництва у судах під час захисту прав працівників на конкретних прикладах, а також відповідальність за порушення трудового законодавства – лектор Вікторія Ліпчинська, експерт Всеукраїнської асоціації кадровиків. Також фахівці (лектор Ярослава Паньків) провели роз’яснення з питань оформлення кадрових документів на мобілізованих працівників, повідомили про зміни у сфері використання персональних даних, дали поради щодо укладення трудового договору, акцентували на основних помилках при звільненні працівника, зробили огляд судової практики щодо вирішення індивідуальних трудових спорів тощо.

На закінчення діалогу було проведено анкетування серед присутніх задля вивчення побажань з яких питань вони хотіли б отримати додаткові роз’яснення.

Щоб зберегти можливість отримати фахівцям потрібні консультації в разі необхідності, представники професійних видань дали інформацію як зробити це в онлайн - режимі або ж електронною поштою. Кожен учасник семінар-навчання отримав довідкову літературу, екземпляри фахових журналів,які варто б мати завжди під рукою, а також сертифікат про участь у конгресі.

 

Інформаційно-аналітичний відділ РПО