фото 2

  

11 листопада 2014 року відбулося четверте засідання Ради Федерації профспілок області, під час якого було обговорено питання соціально-економічної ситуації в області й завдання профспілок щодо захисту прав її членів, а також окреслено шляхи вирішення озвучених проблемних питань.

             У засіданні взяли участь члени Ради, Статутної та Ревізійної комісій ФПО, голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, директор обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко, радник Федерації роботодавців України Володимир Соколовський, директор Департаменту соціального захисту населення Руслан Чикало, в.о. директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі Роман Карманнік, керівники обласних дирекцій фондів соціального страхування з ТВП та від нещасних випадків, представники територіальних органів виконавчої влади та роботодавці області.

 

фото 1

 

Як зауважив голова ФПО Петро Шевченко, впродовж поточного року основними напрямками роботи первинних профспілкових організацій, галузевих профоб’єднань та Федерації профспілок області були захист прав спілчан, гідна праця, продуктивна зайнятість населення, збереження діючих та створення нових робочих місць з достойною заробітною платою, безпека на виробництві. Однак, не всі завдання виконані ефективно, зокрема, залишаються наступні проблеми: високий відсоток нелегальних трудових відносин й рівень безробіття; низький рівень оплати праці в порівнянні із загальним подорожчанням продуктів першої необхідності, продуктів харчування та плати за компослуги; проблемним залишається працевлаштування молоді тощо.

           Виступаючі у своїх виступах піднімали питання щодо оплати праці та погашення заборгованості з неї, створення робочих місць, відсутність періодичних медоглядів, відродження вітчизняного виробництва, зниження податків для підприємств, але ключовими фразами багатьох виступів було те, що профспілкам необхідно міняти тактику роботи, активізувати діяльність і головне - потрібно омолоджуватись, залучати молодь до профспілкової діяльності.

 

фото 7

 

         Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий детально проінформував присутніх про результати проведеного 15 жовтня пікетування КМУ, дії профспілок щодо відродження Будинку профспілок України, збереження майна та системи соціального страхування, про роботу над Бюджетним, Податковим, Трудовим кодексами та забезпеченням виплати заробітної плати в п.р.

На засідання були запрошені голови профспілкових організацій, які організаційно не входять до складу Федерації профспілок області. Досягнуто домовленостей про підписання угоди про співпрацю з ФПО та участі в органах управління фондів, громадських рад при органіка виконавчої влади.

 

фото 4

 

 В ході роботи засідання, члени Ради Федерації профспілок області схвалили постанову «Про першочергові завдання профспілок щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів працюючих у сучасних умовах» у якій, зокрема, визначили головні пріоритети подальшої спільної діяльності ФПО та її членських організацій щодо захисту прав трудящих.

 

фото 6

 

 Федерація профспілок Черкаської області