DSC078051

 

05 грудня 2014 року в Учбово-методичному центрі Федерації профспілок Житомирської області відбувся Семінар-нарада профспілкового активу Житомирської області, присвячений Міжнародному Дню прав людини.

 У числі запрошених (всього 52 особи) були голови обласних профспілкових організацій, профактив області, працівники апарату ФПО.

У вступному слові голова ФПО Паламарчук Н.А. зазначила, що захід присвячено Міжнародному Дню прав людини, що відзначається щороку 10 грудня. В 1948 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини, яка розглядає їх як «основу свободи, справедливості і загального миру» і проголошує право кожного на життя, особисту недоторканність та рівність людей перед законом.

Привітав всіх присутніх, оголосивши порядок проведення заняття та представивши гостей та учасників, директор Учбово-методичного центру ФПО Ступак О.А.

Про порядок призначення державних соціальних допомог та порядок ведення реєстру пільговиків говорили спеціалісти управління праці та соціального захисту населення Богунської районної ради, Живанюк Н.С. та Іванисько О.А. Їх виступи викликали багато запитань та жваву дискусію серед присутніх.

Щодо порядку призначення державних соціальних допомог в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності виступила начальник сектору надання матеріального забезпечення Житомирської дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Мельник Л.І.

Про практичні аспекти роботи з захисту трудових прав членів профспілок розповіли присутнім заступник голови-завідувач юридичного відділу ФПО Хіміч О.А. та юрисконсульт-головний правовий інспектор ФПО Поліщук І.О.

Семінар-нарада виявився чудовою нагодою для обговорення актуальних питань профспілок та набуття досвіду молодими членами профактиву.

 

Федерація профспілок Житомирської області

 

DSC07785

 

DSC07800

 

DSC07787