DSC 3228

 

В рамках проведення заходів до Дня міжнародної солідарності трудящих - 1 Травня, 5 травня 2015 відбулась зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації Райніна Ігоря Львовича з профспілковим активом області.

Відкриваючи зустріч голова Об'єднання профспілок Харківської області С.А. Тесленко відмітив, що вона відбувається в знаменні травневі святкові дні.

Перший день травня завжди був і назавжди залишиться Днем міжнародної солідарності трудящих.

Першотравень - це свято весни і праці, свято всіх людей, хто трудиться, створюючи багатство країни. Через кілька днів ми відзначатимемо не менше знаменні дати в житті нашої країни - вшанування подвигу українського народу, його видатного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції в Другій світовій війні та День Перемоги.

Ми знаємо і пам'ятаємо, якою ціною нам дістався мир 70 років тому. І ми вдячні керівництву області, що наша Харківщина - це мирний, стабільний, який взяв на себе основний тягар вирішення проблем вимушених переселенців, регіон України.

Хочу запевнити всіх присутніх - профспілки області докладають максимум зусиль для забезпечення стабільності в трудових колективах, направляють їх дії в правове русло.

Але реалії сьогоднішнього дня дуже тривожні. Йде справжня «війна» - війна за виживання наших підприємств і організацій.

Ми не можемо спокійно стояти осторонь, коли на підприємствах вводиться скорочений робочий тиждень або робочий день, коли людей відправляють у неоплачувані відпустки або скорочують.

Також Голова ОПХО зупинився на проблемних питаннях трудових, соціально-економічних прав та інтересів працюючих: зростанні боргів з виплати заробітної плати, низькому рівні доходів більшості наших громадян, і насамперед заробітної плати, зайнятості, особливо «тіньової», оздоровлення дітей та працівників, які держава переклала на плечі трудових колективів та ін.

Як зазначив голова облдержадміністрації І.Л. Райнін «Сьогодні представники профспілкових комітетів піднімають абсолютно раціональні питання. І всі ці питання ми намагаємося максимально вирішити. З профспілковими організаціями ми повинні бути партнерами, а не опонентами. І наше спілкування повинно нести системний характер. І я запевняю, що подібні зустрічі проходитимуть частіше».

Голови членських та первинних профспілкових організацій звернулися до голови облдержадміністрації щодо вирішення конкретних найболючіших проблем галузей та окремих підприємств. За результатами обговорення проблемних питань голова облдержадміністрації надав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації щодо опрацювання піднятих питань.

На завершення зустрічі голова облдержадміністрації І.Л. Райнін підкреслив: «Я звертаюся до всіх представників профспілкових організацій і комітетів області і хочу сказати, що ви на мене можете повністю розраховувати. Ми будемо працювати системно. Ми однозначно запросимо до Харківської області представників Міністерства економіки, «Укроборонпрому», Фонду державного майна та проведемо окремі наради за їх участю, а також за участю керівників та представників підприємств, які підпорядковані цим структурам, профспілкових організацій, та обговоримо всі проблемні питання».

Ігор Райнін також запевнив присутніх, що представники профспілок будуть залучатись до вирішення проблемних питань області.

 

 

Об'єднання профспілок Харківської області

 

DSC 3227

 

DSC 3239

 

 

DSC 3241

 

DSC 3245

 

DSC 3246

 

DSC 3247