Місія Європейської конфедерації профспілок (ЄКП)

Виходячи з пріоритетів, які стоять перед Європейським Союзом, у Києві 13–14 лютого 2019 року перебуватиме моніторингова місія Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) та Панєвропейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок (ПЄРР) на чолі з секретарем Європейської конфедерації профспілок Лііною Карр, а також Виконавчим секретарем Пан’європейської ради профспілок Антоном Лєпіком. Серед членів місії – керівники національних профоб’єднань сусідніх держав: Польщі, Словаччини, Чеської Республіки та інших країн, де працюють українські мігранти.

Метою приїзду місії ЄКП/ПЄРР є ознайомлення зі становищем українських працівників, зокрема факторами, які зумовлюють їх масову міграцію до країн ЄС, ходом реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, у першу чергу щодо створення гідних робочих місць, забезпечення гідної оплати праці, якісного громадського обслуговування, дотримання прав профспілок та трудящих тощо. Саме ці питання будуть обговорюватися на зустрічах з керівниками Української держави.

За підсумками роботи місії 14 лютого з 12.00 до 13.00 в агенції «Укрінформ» буде проведено прес-конференцію на тему: «Європейські профспілки моніторять соціальний вимір Угоди про асоціацію Україна -ЄС». У якій також візьмуть участь Голова СПО, голова ФПУ, віце – президент Міжнародної конфедерації профспілок Григорій Осовий і Голова КВПУ Михайло Волинець.

Запрошуємо представників засобів масової інформації взяти участь у висвітленні цього заходу. Вхід за журналістськими посвідченнями.

За додатковою інформацією звертатися до керівника прес-центру ФПУ  Юрія Работи за тел. 050-383-97-29, 067-788-99-41.

Прес-центр ФПУ

Shins