А10

 

Забезпечення гідної оплати праці на основі справедливого розподілу результатів праці, належної оцінки внеску працівників у загальні результати роботи економіки та формування ВВП країни, - такою є одна з головних вимог профспілок, зокрема Федерації профспілок України. Про це заявив Співголова Національної тристоронньої соціально - економічної ради, Голова ФПУ Григорій Осовий під час виступу на Національному круглому столі у рамках НТСЕР щодо реформування  законодавства у сфері оплати праці, що відбувся 22 червня у Києві. 

 

Цей захід відбувся з ініціатив Профспілкової сторони НТСЕР.

Під час круглого столу обговорювались подальші кроки у реформуванні національного законодавства у сфері оплати праці, а також стан виконання Програми гідної праці МОП для України на період 2016-2019 рр., зокрема в частині досягнення гідної оплати праці в Україні.

У заході взяти участь представники органів виконавчої влади, об'єднань організацій роботодавців та профспілок, секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради, представник Уповноваженого з питань дотримання соціально-економічних і гуманітарних прав, аташе з політичних питань у сфері зайнятості Представництва Європейського Союзу в Україні, науковці та незалежні експерти.

У виступах Григорія Осового, представника ФПУ у Парламенті, народного депутата України Сергія Капліна, члена НТСЕР від Сторони роботодавців, заступника Голови Об’єднання організацій роботодавців України Сергія Прохорова, Генерального директора Директорату норм та стандартів гідної праці Міністерства соціальної політики України Юрія Кузового, керівника проекту «Громадська синергія», керівника Європейської програмної ініціативи Міжнародного фонду «Відродження» Дмитра Шульги, другого секретаря, радника з питань зайнятості Представництва ЄС в Україні Мартіна Шрьодера та інших мова йшла про різні, але дуже актуальні та важливі питання цієї проблеми.     

Наприклад, заступник Співголови НТСЕР від профспілкової сторони, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін привернув увагу учасників круглого столу, що саме профспілки у своїй правозахисній діяльності обстоюють законні права громадян, в тому числі на своєчасно і у повному обсязі отримання заробітної плати. Він розповів про повноваження профспілок у вирішенні конфліктних питань, зокрема, що виникають через несплату зарплатних боргів, він нагадав про арсенал, який є у профспілок для надання трудящим правової допомоги, захисту їх законних прав у судових інстанціях, здійснення громадського контролю за дотриманням трудового законодавства та ін.. Але, підкреслив він, вкрай необхідне також провести реформування законодавчої бази щодо питань оплати праці.

Виступи та пропозиції, як передбачається, створять базис для вироблення відповідних Рекомендацій Круглого столу.

Більш детальну інформацію читайте на нашому сайті.

 

Прес-центр ФПУ

 

А1

 

А5

 

А3

 

А