1586162308 o 1dj9dtff4mu2bauhsq17c68nk2p 09

На сайті Верховної Ради України в розділі «Електронні петиції» 5 березня 2020 року заступник голови профкому ПМГУ ПрАТ «Північний гірничо-збагачувальний комбінат» Павло Третьяков зареєстрував петицію такого змісту: «Прошу (Вимагаю) НЕ розглядати законопроект #2681 як такий, що порушує та обмежує права профспілок в Україні».

Дата завершення збору підписів – 5 червня, саме до цієї дати потрібно зібрати 25 тисяч підписів на підтримку цієї вимоги.

Ми не повинні мовчати, коли йде наступ на права профспілок! Адже профспілка – це твій захист, особливо, у кризовий час!

Нагадуємо, Департаментом профспілкового руху та зв'язків з громадськими організаціями апарату ФПУ розроблено Покрокову інструкцію порядку підписання електронних петицій на сайті Верховної Ради України.

Ранше фахівцями ФПУ опрацьовано проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань професійних спілок)» (реєстр. № 2681) та підготовлено відповідний правовий Експертний висновок.

У ньому зокрема зазначено, що законопроект передбачає суттєве обмеження прав і гарантій діяльності профспілок, чим порушуються норми Конституції і окремих законів України, низки ратифікованих Україною фундаментальних Конвенцій Міжнародної організації праці, Загальної декларації прав людини, Міжнародних пактів про економічні, соціальні і культурні права, та про громадянські і політичні права.