IMG 0089

 

25 травня у Лондоні відкрилося 18-те засідання Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок (МКП).

 

У його роботі бере участь Голова ФПУ Григорій Осовий, який є її титулярним членом МКП.

У засіданні Генеральної ради МКП також беруть участь титулярні члени Генеральної ради МКП, аудитори і представники регіональних організацій МКП, представники глобальних федерацій профспілок і Профспілкового консультативного комітету при ОЕСР.

Як правило, засідання Генеральної ради відбуваються раз в рік. Але цього року у зв’язку з наближенням Всесвітнього конгресу МКП, що пройде у грудні у Копенгагені, було скликане додаткове засідання для обговорення проектів документів Конгресу та ходу підготовки до нього. Зокрема, до порядку денного внесені проекти програмної заяви «Посилення впливу трудящих» та змін до Статуту МКП.

Проведення засідання в Лондоні співпало з відзначенням 150-річчя Британського конгресу тред-юніонів. Тому напередодні засідання МКП його учасники візьмуть участь в урочистих заходах з нагоди ювілею. Голова ФПУ Григорій Осовий привітав БКТ з ювілеєм, відзначивши його роль у сучасному міжнародному профспілковому русі та відстоюванні загальнолюдських цінностей, і побажав нових досягнень у перетворенні Великобританії у суспільство соціальної справедливості, а усім членам профспілок та їх сім’ям – процвітання та успішного майбутнього.

 

IMG-7320849908e009f206fff797c2f08e77-V

 

 Департамент міжнародних зв’язків

апарату ФПУ