Шановні спілчани!

Майже три місяці у столиці України місті Києві тривали акції протесту. В епіцентрі усіх подій опинився Будинок спілок, який знаходиться на майдані Незалежності у самому центрі міста.

У ніч з 18 на 19 лютого 2014 року під час штурму Будинку силовими структурами він був підпалений і протягом майже доби, на яку прийшовся пік протистояння сторін, вигорів вщент. Втрачено все: документи, меблі, офісне обладнання, оргтехніка та засоби зв’язку.

Будинок спілок був побудований у 1980 році винятково за кошти Укрпрофради, правонаступником якої є Федерація профспілок України, як адміністративно-офісна будівля для апарату національного профцентру та його членських організацій, які сьогодні об’єднують понад 7 мільйонів членів. Тут було розміщено апарати Федерації профспілок України, 30 галузевих профспілок, що входять до ФПУ, Київської обласної та міської рад профспілок. Сьогодні вони розташовані в тимчасових приміщеннях у різних районах міста. Частину працівників скорочено.

ФПУ та її членські організації усіляко намагаються налагодити повноцінну діяльність, однак цьому заважає розміщення працівників у різних куточках міста, відсутність засобів зв’язку, офісного обладнання, оргтехніки та висока орендна плата.

З метою збору коштів для відновлення Будинку спілок ФПУ розгорнула благодійний проект, у рамках якого заснувала Благодійний фонд «Відродження Будинку профспілок».

У зв’язку з ситуацією, що склалася, Рада Федерації професійних спілок України звертається до первинних профспілкових організацій, обкомів профспілок, всеукраїнських профспілок, територіальних профоб’єднань та до рядових членів профспілок з проханням розглянути можливість надання посильної фінансової допомоги для відбудови Будинку спілок у Києві.

Реквізити для перерахування коштів: Благодійний фонд «Відродження Будинку профспілок», код ЄДРПОУ 39194889, р/р 26009010079751 в ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України», МФО 322313.

Для перерахувань з-за кордону – Account # 26009010079751, The Joint Stock Company «The State Export-Import Bank of Ukraine», Ukraine, 03150, Kyiv, 127 Gorkogo str., S.W.I.F.T.: EXBS UA UX, Charity Fund «Trade Union House Revival»).

Контакти Федерації професійних спілок України: 01601, м. Київ, вул. Шота Руставелі, 39-41, тел.: (+38044) 289-09-93, факс: (+38044) 289-55-80, e‑mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., адреса офіційного веб-порталу: http://www.fpsu.org.ua.

Контакти БФ «Відродження Будинку профспілок»: 01601, м. Київ, вул. Шота Руставелі, 39-41, тел.: (+38044) 284-31-36, сторінка на facebook: https://www.facebook.com/fpsu.foundation.

Рада Федерації професійних спілок України

Благодійний фонд «Відродження Будинку профспілок»