IMG 1206 0098

Виїзне засідання Наглядової ради Благодійного фонду «Відродження Будинку профспілок» відбулось 4 листопада безпосередньо у самому будинку, обриси якого так добре знайомі у зв’язку з буремними подіями на Майдані не тільки в України, але і в світі.

У заході взяли участь Голова ФПУ Григорій Осовий, Голова Наглядової ради Фонду, заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко, заступники Голови ФПУ Євген Драп’ятий та Сергій Українець, директор Фонду Василь Андреєв, члени Президії Федерації.

IMG 1322 000

Представників Федерації профспілок України та її членських організацій, які побували на місцях, де вони свого часу працювали, проводили наради, засідання, конференції, переговори, було проінформовано про стан робіт, плани та перспективи відбудови профспілкового «майданчика» для соціального діалогу, захисту соціально-економічних прав та інтересів працівників.

IMG 1331 000

Зокрема, відповідаючи на запитання представників ЗМІ про можливий термін завершення відродження Будинку профспілок і початку повноцінної роботи тут Федерації профспілок України та її членських організацій, директор і співвласник компанії-підрядчика «Ф.К.Бут» - виконавця робіт Борис Чіляєв зазначив, що сказати про це однозначно важко, бо обстеження ще не звершено і технологічна карта відродження конструкцій будинку ще не створена. Але, на його думку, зараз можна говорити про те, що на всі роботи по відбудові потрібно від 8 до 12 місяців. Якщо почати ці роботи весною наступного року, новосілля можна буде святкувати в кінці 2015 року.

Він також підкреслив, що будинок буде відроджено у тому ж вигляді, яким він був до пожежі, «без зміни геометричних розмірів, відділки фасаду будинку».

БУД3

«Ми задоволені ходом робіт по відбудові нашого спільного дому, - сказав журналістам Голова ФПУ Григорій Осовий. – Вже перший місць діяльності показав, що виконавці можуть кваліфіковано зробити цю роботу. Вже три поверхи очищені, роботи продовжуються. Тому що будівля має бути підготована до інструментального обстеження. Попередня оцінка говорить про те, що 8-10 відсотків конструкцій необхідне або зміцнити, або замінити. Можна сказати, що на сьогодні це задовільний результат. В перспективі приблизно до лютого 2015 року мають бути завершені підготовчі роботи, створено проект капітального ремонту, чітко визначено кошторис і матеріали. Внутрішні перебудови, скоріше за все, будуть, але зовнішня геометрія будівлі збережеться. Ми постараємось вкластися в економ-варіант, без розкоші і надмірностей. Для прискорення відродження Будинку профспілок ми створили Благодійний фонд. Ми не просто збираємо кошти, але й відразу їх інвестуємо».

БУД5

БУД4