Черн2

 

Напередодні Всесвітнього дня охорони праці проведено спільний захід соціальних партнерів — засідання за круглим столом “Про стан промислової безпеки, профілактики виробничого травматизму в області та шляхи вдосконалення управління охороною праці”. Традиційно організаторами заходу виступили Територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернігівській області спільно, Федерація профспілкових організацій Чернігівської області та управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Чернігівській області.

 

Черн

 

Цього року, за рекомендацією Міжнародної організації праці, подібні заходи у всьому світі проводяться під девізом: «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві». На засідання в будинок профспілок були запрошені керівники підприємств, служб з охорони праці, голови комісій підприємств (профкомів), на яких покладені громадські доручення за здійсненням громадського контролю з питань охорони праці. Участь у заході взяли представники більше 50-ти підприємств області.

 

Черн1

 

З доповіддю про завдання по удосконаленню діяльності з питань охорони праці територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Чернігівській області на 2014 рік виступив Олександр Сухоруков – заступник начальника державної інспекції з нагляду за промисловою безпекою та охороною праці теруправління Держгірпромнагляду у Чернігівській області.

Черн3

 

 

Ситуацію із захистом прав та інтересів трудящих, громадським контролем за додержанням законодавства про охорону праці в сучасних умовах окреслив Анатолій Пономаренко – головний технічний інспектор праці Федерації профспілкових організацій Чернігівської області.

Представник ще одного соціального партнера профспілок — Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України торкнувся питань ефективності профілактичних заходів, направлених на попередження випадків виробничого травматизму. З цього питання виступив Володимир Нашиванько — начальник відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Чернігові.

В підсумок засідання його учасники опрацювали рекомендації для підприємств Чернігівщини щодо поліпшення стану охорони праці та промислової безпеки.

 

Віталій Копиш,

заступник завідувача навчальним відділом Навчально-методичного центру Федерації профспілкових організацій Чернігівської області