Президиум облсовпрофа 24.04.14  на Янтаре 013

 

У рамках Всесвітнього Дня охорони праці, Миколаївська обласна рада профспілок провела 23 квітня п.р. на базі Миколаївського відділення ПАТ «САН ІнБев Україна» виїзне засідання президії, де було розглянуто питання про досвід роботи адміністрації і профспілкового комітету підприємства щодо створення безпечних умов праці. ПАТ «САН ІнБев Україна» - лідер українського ринку з виробництва пива, об’єднує Чернігівське, Харківське та Миколаївське відділення однієї з найбільших пивоварних компаній світу Anheuser-Busch InBev та  є одним з кращих в області по створенню безпечних умов праці для працівників.

Перед засіданням президії для членів президії було організовано цікаву оглядову екскурсію по підприємству. Учасники заходу мали змогу ознайомитись з наглядною агітацією стосовно питань охорони праці, з демонстраційними стендами з даного питання. Для членів президії були продемонстровані побутові умови працівників, спецодяг та ін.

Засідання президії відкрив голова Миколаївської обласної ради профспілок Юрій Толмачов,  відзначивши позитивний досвід роботи адміністрації та профспілкового комітету в питаннях охорони праці.

Про спільні дії в створенні безпечних умов  праці для працівників розповіли: директор по персоналу і адміністрації Олександр Іващенко, начальник відділу охорони праці та здоров'я   підприємства Рустам Ісмаілов та голова профспілкового комітету Ольга Терентьєва.  Зокрема було відзначено, що на підприємстві створено систему управління охороною праці, розроблено  «Комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення наявного рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійних захворювань і аварій», які є додатком до колективного договору. Щомісячно проводиться робота по виявленню ризиків та інцидентів на підприємстві.

На підприємстві на постійній основі діє конкурс щодо розвитку ідей. Кожному працівнику надається можливість надати свої пропозиції стосовно поліпшення умов праці, а також господарської діяльності підприємства. Таким чином персонал залучається до управління виробництвом. В останні роки  для посилення впливу на вирішення питань з охорони праці  до Всесвітнього  дня охорони праці проводиться «Тиждень охорони праці». Кожний день цього тижня проводиться під певним девізом: День безпечної поведінки, День здоров’я, День гумору та гарного настрою, День вшанування кращих працівників, Всесвітній день охорони праці та Квест по безпеці. В День охорони праці, 28 квітня, традиційно, на підприємстві проводяться загальні збори працівників.

Голова профспілкового комітету Ольга Терентьєва в своєму виступі зупинилася на питаннях роботи профспілкової організації  по здійсненню громадського контролю за станом охорони праці. Щорічно профспілковий  комітет підприємства  проводить розширене засідання, за участю представників адміністрації, для вирішення питань з охорони праці та фінансування заходів, спрямованих на поліпшення умов праці, а також підводить підсумки виконання зобов'язань колективного договору з цих питань.

Президія облпрофради схвалила позитивний досвід спільної роботи адміністрації і профспілкового комітету Миколаївського відділення ПАТ «САН ІнБев Україна» в питаннях створення безпечних умов праці та рекомендувала його членським організаціям для використання в практичної роботі. Обласним галузевим організаціям  профспілок також рекомендовано визначити та затвердити на рівні кожної профспілкової організації комплекс заходів, спрямованих на посилення громадського контролю за додержанням законодавства з охорони праці.

Наприкінці засідання президії всі учасники отримали методичні розробки та рекомендації.

 

Інформаційно-аналітичний відділ

Миколаївської облпрофради

 

Президиум облсовпрофа 24.04.14  на Янтаре 008

 

Президиум облсовпрофа 24.04.14  на Янтаре 062

 

Президиум облсовпрофа 24.04.14  на Янтаре 089

 

Президиум облсовпрофа 24.04.14 на Янтаре 048

 

DSC 0551

 

DSC 0555