b698454d97e0a6c3545639d82e2fd0673fb51606

Парламентський комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів планує у лютому розглянути законопроект про внесення змін до законодавства щодо створення передумов для підвищення прожиткового мінімуму.

19 лютого 2020 року комітет повинен розглянути на засіданні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення передумов для підвищення прожиткового мінімуму на рівень, не нижчий рівня фактичного прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, на початку лютого до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов, у якому просять визнати протиправними дії уряду зі встановлення розміру прожиткового мінімуму на 2020 рік.

ОАСК просять визнати протиправною бездіяльність КМУ в частині незабезпечення проведення науково-громадської експертизи сформованих набору продуктів харчування, набору продовольчих продуктів та набору послуг для встановлення прожиткового мінімуму на 2020 рік. Водночас, позивач просить суд визнати протиправними дії Кабінету міністрів зі встановлення розміру прожиткового мінімуму на 2020 рік, - без попереднього проведення і врахування результатів зазначеної експертизи, всупереч вимогам закону "Про прожитковий мінімум".

Також позивач просить визнати "протиправними дії КМУ із розробки та схвалення проекту закону "Про Державний бюджет України на 2020 рік", його подання на розгляд та затвердження Верховної Ради".

Серед позовних вимог зазначено – зобов’язати КМУ вчинити дії щодо встановлення прожиткового мінімуму відповідно до законів України, а також розробити та подати на розгляд парламенту проект закону про внесення змін до Держбюджету-2020 з урахуванням вимог щодо встановлення прожиткового мінімуму та інших соціальних стандартів і гарантій.

ОАСК відкрив провадження та призначив підготовче засідання у справі за позовом щодо оскарження розміру прожиткового мінімуму на 2020 рік.на 5 березня ц.р.

Прес-центр ФПУ

за повідомленнями Інтернет-видань