DSC 0489

Сьогодні, 30 червня, о 10-ій години біля Будинку профспілок Вінницької області дано старт Всеукраїнській попереджувальній акції протесту у Вінницькій області.

Керівництво ФПО та виконавчий апарат провели інформаційний флешмоб щодо антиконституційності та антинародності законопроектів Про працю №2708 та щодо діяльності профспілок №2681.

Мета акції - підтримка вимог Всеукраїнської попереджувальної акції протесту профспілок.

До присутніх звернувся Голова Федерації профспілок області Микола Колесник, який зазначив, що правовий аналіз законопроекту Про працю № 2708 свідчить про неконституційність його норм та спробу руйнації системи регулювання соціально-трудових відносин в Україні. Зазначений проект скасовує КЗпП, спеціальні закони, які регулюють соціально-трудові відносини, чим звужує права найманих працівників, фактично позбавляє їх профспілкового захисту.

Також він наголосив, що Конституція України (ст. 36) гарантує громадянам право на об’єднання у професійні спілки з метою захисту своїх трудових і соціально-економічних прав та інтересів. Закликав членів профспілок та усіх працівників дати відсіч незаконним діям влади, зупинити знищення профспілок в Україні.

Учасники флешмобу тримали в руках плакати з вимогами відкликати з Верховної Ради України:

-                    антиконституційні,

-                    антисоціальні,

-                    антипрофспілкові

     законопроекти №2708, №2681!

На завершення учасники акції символічно порвали антинародні законопроекти.

Далі буде.

Членські організації ФПО, практично в усіх велелюдних місцях м. Вінниці, проводять аналогічні інформаційні флешмоби, дотримуючись усіх карантинних обмежень.

В ході акції роздавалися інформаційні листівки.

За попередніми підрахунками понад 200 профактивістів взяли участь в акції.

DSC 0652

DSC 0616

IMG c8bf22b45f8fa43a15fff 1

DSC 0640

DSC 0562

 

 Федерація профспілок Вінницької області