2

Всеукраїнська попереджувальна акція протесту профспілок 30 червня в місті Ужгороді проводилася водночас на двох майданчиках "гарячих точок": на площі Народній - біля будівлі обласної державної адміністрації і обласної ради та площі Поштовій - біля Ужгородської міської ради. Тому не дивно, що окрім майже 350 профспілкових активістів різних галузей, до неї приєдналися ще десятки ужгородців.

   У цих двох місцях проведення профспілкової акції було влаштовано флешмоби,які яскраво засвідчили позицію профспілок щодо антисоцальних законопроєктів: "Профспілки - за справедливу трудову реформу", " Законопроєкт про профспілки - це ганьба уряду", "Не допустити прийняття у парламенті антипрофспілкового законопроєкту №2681 та законопроєкту про  працю №2708", "Народна петиція - указ для слуг народа", "НІ! - "рабським" трудовим законопроєктам", " Захистимо права працівників" та інших.

    У своєму емоційному виступі на площі Народній голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько чітко аргументував позицію профспілок щодо антисоцальних законів, в яких порушуються права профспілок і соціальні гарантії суспільства. Оскільки у Закарпатті проходить кордон з чотирма країнами Європи - Словаччиною, Угорщиною, Румунією і Польщею, нагальною потребою є дотримання європейських моральних цінностей. У цьому плані вимагають категоричного засудження антигуманні по відношенню до громадян України висловлювання голови парламентського комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової - представника "Слуг народу", які нещодавно  викликали обурення всього суспільства.

    Переконливими і аргументованими були виступи на площі Народній і голів обласних організацій галузевих профспілок: працівників освіти і науки - Тетяни Повханич, соціальної сфери - Людмили Ляпіної, державних установ - Діани Гондорчин та інших.

11

   Емоційно і конструктивно проходила акція протесту профспілок і на іншому майданчику - площі Поштовій, де на зібранні виступили заступник голови  Закарпатської облпрофради Василь Захарець, голова обласної профспілкової організації працівників культури Наталія Товтин, заступник голови обласної організації ВФСТ "Колос" Микола Рєзніков, експерт обласної  організації профспілки працівників охорони здоров'я Тіберій Лукач та інші.

   Учасники профспілкової акції протесту в місті Ужгороді підтримали вимоги Всеукраїнської попереджувальної акції протесту профспілок, які передані в Києві Верховній Ради України та Офісу Президента України. Протестна акція профспілок Закарпаття засвідчила їх рішучість у відстоюванні  інтересів людини праці, протидії втручанню  влади у діяльність профспілок, порушень їх прав тощо.

 DSC 0939 2 1

3 2

DSC 0951 1

4

На фото:

під час попереджувальної акції профспілок в місті Ужгороді

Сергій Баранчиков,

прес-центр Закарпатської облпрофради