index

17-го вересня 2020 року о 15.30 в Круглій залі МЦКМ (Жовтневий палац), алея Героїв Небесної Сотні, 1 відбудеться круглий стіл щодо вирішення питання відновлення фінансування реабілітації та санаторно-курортного лікування застрахованих осіб.

Тема круглого столу: Зупинка реабілітації застрахованих осіб у санаторно-курортних закладах. Пошук шляхів вирішення проблеми на державному рівні.

Нагадаємо, що «Пунктом 2 частини 5 прикінцевих положень «Закону України про внесення змін до держбюджету 2020» від 13 березня 2020 р. (закон №553) було обмежено функцію Фонду соціального страхування України (ФССУ) на здійснення поточних видатків на оплату лікування застрахованих осіб.

Питання потребує врегулювання на законодавчому рівні шляхом внесення відповідних доповнень до законопроекту № 3692 аби стримати соціальний вибух 2,5 млн. застрахаваних осіб.

Позитивне вирішення питання буде можливе лише за підтримки народних депутатів та рішень профільних Комітетів та Міністерств. Тому до обговорення у форматі круглого стоглу запрошені Міністерство соціальної політики, Міністерство охорони здоров’я, Міністерство фінансів, Міністерство економіки, Голови та члени Комітету з питань бюджету, Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, Комітету з питань здоров’я нації, члени Правління Фонду соціального страхування України, представники ГО людей з інвалідністю, науковці та застраховані особи, які постраждали від припинення видатків на реабілітацію.

Завдання круглого столу: розібрати проблему та закріпити дії з її вирішення підписанням резолюції кожним учасником круглого столу, адже забезпечення здоров’я Українців найважливіший вектор національної політики, а підтримка людей з інвалідністю першочергове завдання у будь якій цивілізованій державі.