5

За спільної ініціативи Київської обласної організації Профспілки працівників охорони здоров’я України та Київської галузевої обласної організації  роботодавців охорони здоров’я  та  під егідою Київської обласної Координаційної ради Платформи Національної стратегії охорони здоров’я України започатковано Проєкт «Роботодавці і профспілки  охорони здоров’я в органах місцевого самоврядування Київщини».

17 вересня 2020 року підписано Меморандум про взаємодію та співробітництво у сфері охорони здоров’я між командою Проєкту і керівниками професійних, громадських організацій та політичних сил, які беруть участь у місцевих виборах.

Майданчиком для підписання стала Київська обласна рада, а у церемонії взяли участь голова Київської обласної ради профспілок Лідія Харченко і голова Київської обласної організації Профспілки працівників охорони здоров’я Олексій Початовський.

3

Документ має гасло: «Медики Київщини за соціальний діалог, як основу місцевого самоврядування». Меморандум передбачає висунення кандидатами в депутати до місцевих рад, об’єднаних територіальних громад кращих представників охорони здоров’я, які уособлюватимуть виборчу програму, сформовану на принципах соціального захисту, їх взаємодію під час виборів, а також - співпрацю по реалізації зазначених принципів у подальшому з метою розвитку медичної галузі.

2

Звертаючись до присутніх заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський зазначив:

- Добре, що є громадські організації, політичні сили, котрі розуміють  глибину проблеми в медичній галузі та мають своє бачення  вирішення гострих питань медицини.

IMG 0c6fcbe79a60ddd439a5a9077c0723df V

Київська обласна рада профспілок