нарада

травня в Раді профспілок Івано-Франківської області відбулася розширена нарада за участі голів галузевих профспілок та гостей - представників Благодійного  фонду «САН», який є основою діяльності Координаційного Центру Забезпечення Спротиву Прикарпаття SaveUkraineNow (SUN).

 

Серед головних питань порядку денного учасники наради обговорили участь галузевих профспілок в літній оздоровчій кампанії 2023. Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич звернув увагу, що навіть минулого надважкого 2022 року за участі профспілок вдалося оздоровити понад 2000 дітей. Акцент нинішньої оздоровчої кампанії  слід зробити на здешевленні путівок дітей пільгових категорій, а також особливо дітей учасників воєнних дій, загиблих воїнів. Для цього передбачити відповідні кошти в бюджетах галузевих профспілок.

На нараді актуалізовано ряд завдань профспілок на найближчий період. До прикладу, потребують переукладення Угоди Ради профспілок з реформаваним Міжрегіональним управлінням Держпраці, також з Асоціаціями міст і громад України, тож голови обласних організацій внесли свої пропозиції.

Дуже актуальним питанням  вважають профспілки в поточний момент співпрацю  з Благодійним  фондом «САН», який діє з початку повномасштабної війни росії з Україною. Профспілки Прикарпаття визнали для себе пріоритетними сфери співпраці, якими займається Фонд, а саме:

Підвищення рівня інформаційного, правового, матеріального, фінансового та іншого забезпечення сил оборони України з Івано-Франківської області; популяризацію національного спротиву на території області, здійснення організаційних та координаційних заходів щодо залучення іноземних та українських донорів для отримання гуманітарної допомоги для ЗСУ.  Одним із пунктів, про який вели мову, щомісячне відрахування на потреби Збройних Сил України допомоги у розмірі одноденного заробітку, починаючи з травня 2023 року. 

ПЕРТНЕРСЬКА УГОДА

Рада профспілок Івано-Франківської області