20556

В м. Мукачево у приміщенні «Палацу культури і мистецтв» Мукачівської міської ради відбувся черговий пленум комітету Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Про це повідомила пресслужба обласної організації Профспілки.

Ключове питання порядку денного - про особливості роботи членських профспілкових організацій в умовах воєнного стану, запровадження дистанційного або змішаного режиму роботи, сприяння підвищенню кваліфікаційного рівня педагогічних працівників в нових умовах їх атестації проаналізувала голова обласної організації Профспілки Тетяна Повханич.

20555

В інформації голови облорганізації було послідовно висвітлено роботу профорганізацій в умовах воєнного стану, захисту трудових та соціально-економічних прав спілчан в умовах законодавчих змін, викликаних воєнним станом.

Було детально проаналізовано стан виплати надбавки за престижність педагогічної праці, матеріальної допомоги на оздоровлення педагогічним працівникам, щорічної винагороди у 2022 та інших видів матеріального стимулювання.

Акцентувалось на дотриманні норм трудового законодавства при наданні щорічних основних та додаткових відпусток, соціальних відпусток та відпусток без збереження заробітної плати; контролі виборних органів профспілкової організації за недопущенням порушень роботодавцями питань формування та виплати заробітної плати, інших пільг і компенсацій, передбачених законодавством.

20557

Порушувалося питання режиму роботи закладів освіти в умовах воєнного стану та сприяння підвищенню кваліфікаційного рівня педагогічних працівників в нових умовах їх атестації.

До обговорення долучилась голови профорганізацій: Ужгородської міської організації Профспілки - Мирослава Цанько, Рахівської районної організації - Тетяна Студеняк, Об'єднаної організації Великоберезнянщини - Світлана Сег.

Також було заслухано питання про виконання Зведеного бюджету доходів і витрат Закарпатської обласної організації та її організаційних ланок за 2022 рік.

20558

Того ж дня відбулось і засідання президії комітету обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Було затверджено Програму оздоровлення і відпочинку членів профспілки та їх дітей влітку 2023 року, нове Положення про відрядження, а також проінформовано присутніх щодо нагородження відзнаками ФПУ та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України у 2023 році, зокрема Нагрудним знаком ЦК Профспілки «Профспілковий лідер».

 20554

На фото:

проходить пленум комітету Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

 

Пресцентр Закарпатської облпрофради