1269
Київська обласна організація профспілки працівників ЖКГ, МП,ПОН 21 вересня 2023 року провела виїзне засідання Президії. Воно відбулося в оздоровчому комплексі "Рута" в с. Поляна у Закарпатті.
На засідання Президії були запрошені голови Одеської та Закарпатської обласних організацій профспілки працівників ЖКГ, МП, ПОН Поліна Накул та Іван Зелінський.
Засідання відкрила голова КООПП ЖКГ,МП,ПОН Світлана Лєбєдєва. Вона проінформувала про хід роботи Президії ЦК галузевої профспілки, яка пройшла напередодні.
Відповідно до порядку денного було розглянуто низку актуальних питань, й зокрема, про підсумки роботи з оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2023 року, про практику роботи Білоцерківської міської організації Профспілки щодо захисту соціально-економічних прав працівників, про інформаційну роботу та організацію навчання профспілкового активу в Київській обласній організації Профспілки, про виконання фінансових зобов'язань первинними профспілковими організаціями Профспілки за 1 півріччя 2023 року, про виконання статутних вимог з фінансових питань Білоцерківською міською організацією профспілки та інші.
З усіх питань відбулося обговорення, були прийняті відповідні постанови.
Про роботу своїх організацій розповіли голови Одеської та Закарпатської обласних організацій профспілки працівників ЖКГ, МП, ПОН Поліна Накул та Іван Зелінський.
Учасники виїзного засідання Президії відзначали що є потреба в спілкуванні, бажанні обмінюватися інформацією, ділитися думками, ідеями, емоціями.
Через діалог ми знаходимо підтримку, збагачуємо свій досвід, розвиваємося, напрацьовуємо нові шляхи для зміцнення профспілки, стаємо вмотивованими для подальшої роботи.
Як показує практика, необхідність в профспілках існує і сьогодні, незважаючи на те, що позиція та авторитет профспілкових організацій недостатній. Проте статус громадської організації дає можливість профспілкам бути соціальними партнерами з органами влади і роботодавцями.
Величезне навантаження лягає на колдоговір, який є головним механізмом, за допомогою якого профком може здійснити і закріпити власний статус у житті підприємства. Крім того, профоргани мають піклуватися про зростання чисельності профспілкових організацій.
Після Президії учасники ще довго обговорювали плани на майбутнє в роботі профспілкових організацій на підприємствах.
Слід зазначити, що оздоровчий комплекс "Рута" в с. Поляна (директор Сергій Корінь) дуже зручний для проведення профспілкових заходів. Водночас він може прийняти 230 осіб. Тут є 2 сучасних конференц-зали на 60 та 28 місць, обладнані проекторами. Для гостей Карпат організовуються цікаві мандрівки, автобусні екскурсії. На території є штучне озеро, бювет з мінеральною водою.
В цьому комплексі влітку проводилися виїзне засідання Президії Київської обласної ради профспілок, ряд заходів для профактиву різних областей України. Гості Закарпаття збагатилися незабутніми враженнями про ваш чудовий край.

1268
На фото: проходить виїзне засідання Президії,
в оздоровчому комплексі "Рута" у Закарпатті
Світлана ЛЄБЄДЄВА,