dsc 5908

За повідомленням сайту Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП), на запрошення української сторони до Києва завітала місія європейських соціальних партнерів Європейської конфедерації профспілок на чолі з Генеральним секретарем ЄКП Естер Лінч та Генеральним секретарем SGI Europe Валерією Ронзітті.

Вони зустрілися із головою ООРУ, співголовою Національної тристоронньої соціально-економічної ради Анатолієм Кінахом, щоб обговорити розвиток трипартизму в Україні як однієї з умов інтеграційного шляху до ЄС. На зустрічі також був присутній голова ФПУ Григорій Осовий та голова КВПУ Михайло Волинець, які і координували даний візит. Українські профспілки є повноправними членами Європейської конфедерації профспілок.

ЄКП представляє 45 мільйонів членів з 93 профспілкових організацій у 41 європейській країні, а також 10 європейських федерацій профспілок. SGl Еurope разом з BusinessEurоре є одним з трьох загальноєвропейських міжгалузевих соціальних партнерів ЄКП. SGI Europe є учасником європейського соціального діалогу, має право голосу в переговорах з профспілками та представниками інституцій ЄС на найвищому рівні.

З самого початку ЄКП та її членські організації засудили російську агресію, розірвали усі контакти з російськими профспілками і стали надавати допомогу українському народу, зокрема внутрішньо переміщеним особам в Україні та біженцям за кордоном, сприяючи їх інтеграції на ринках праці ЄС.

dsc 5915.734660cb

Детальніше: https://uspp.ua/news/ostanni-novyny/2019/sotsialnyi-dialoh-v-umovakh-voiennoho-stanu-duzhe-vazhlyvyi-misiia-ievropeiskykh-sotsialnykh-partneriv-v-ukraini

Український союз промисловців і підприємців