Президія Фото 6

У звязку з підготовкою до Всесвітнього дня дій за гідну працю Президія Чернівецької обласної ради профспілок на своєму черговому засіданні, крім розгляду низки актуальних питань діяльності територіального профоб’єднання та його членських організацій,  прийняла Заяву щодо підтримки ініційованого Міжнародною конфедерацією профспілок Всесвітнього дня боротьби за гідну працю під гаслом «Настав час для підвищення заробітної плати». Президія облпрофради вкотре наголосила на необхідність якнайшвидшого вирішення питання підвищення рівня реальних трудових доходів працівників з метою недопущення поглиблення бідності серед працюючих, підтримки їхньої платоспроможності та створення умов для повернення вимушених мігрантів в Україну.

Президія Фото 9

Про це, зокрема, йшлося у зверненні територіального профобєднання  до всіх роботодавців державного, приватного і комунального секторів економіки Буковини як соціальних партнерів, а також Уряду та народних депутатів України. Як наголосив голова облпрофради Володимир Барабах, нині,  в умовах розв’язаної росією повномасштабної війни, яка спричинила катастрофічне зростання бідності, надвисоку інфляцію, “замороження” мінімальної заробітної плати, підвищення ризиків порушення трудових прав громадян на своєчасне отримання винагороди за працю, особливо важливим постає єднання всіх органів державної влади, місцевого самоврядування, роботодавців, прогресивного громадянського суспільства навколо розв’язання проблеми неприйнятно низького рівня заробітної плати в нашій європейський державі і забезпечення добробуту працюючих людей.

Президія Фото 2

Порушена на засіданні Президії тема була продовжена предметним обговоренням на міжвідомчій нараді, учасниками якої були представники Чернівецької облпрофради, Чернівецького обласного центру зайнятості, Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці.

У рамках засідання Президії облпрофради відбулися також зустрічі з представником Уповноваженого Верховної Ради України у Чернівецькій області Іриною Ісопенко та керівником регіонального відокремленого підрозділу громадської організації “Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство “Україна” Юліаном Германюком, з якими досягнуто домовленості щодо співпраці.

Президія Фото 1

Михайло Лєньков,