університет1

В Івано-Франківському національному медичному університеті у дворику центрального корпусу відбувся студентський благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України, приурочений до Дня університету.

 

Під час благодійного аукціону продавали лоти, які привезли викладачі-волонтери благодійного фонду «Жінки, ми сила» із Запорізького напрямку, – тубуси від снарядів, патрони, прапор 102 окремої бригади із підписами, університет неодноразово допомагав цій бригаді матеріальними засобами. Від викладачів та ректора університету була надана ікона, яку передав митрополит Війтишин, низка підручників та інші сюрпризи.

За словами президентки «Української медичної студентської асоціації» в Івано-Франківську Надії Дутчин, ярмарок організували студенти першого курсу. Вони підготували різні смаколики, напої, щоб кожен міг перекусити й тим самим долучитися до ярмарку. Відвідувачі могли придбати солодощі, картини, горнятка, футболки й різноманітні сувеніри, спробувати себе у ролі лікаря.

Під час ярмарку асистент кафедри загальної практики сімейної медицини ІФНМУ Назар Турчин проводив майстер-клас з розбирання та складання автомата Калашникова.

Під час ярмарку студенти та викладачі зібрали понад 30 тис. грн. для 10 окремої гірсько-штурмової бригади, 24 тис. грн. – для 102 окремої бригади Сил ТРО ЗСУ і 9 360 грн. та 10 євро – для благодійного фонду «Жінки, ми сила».

 

Рада профспілок Івано-Франківської області