385781318 2055530508121253 9039929759216222287 n
У переддень Всесвітнього дня дій за гідну працю, який за ініціативи Міжнародної конференції профспілок з 2008 року відзначається 7 жовтня, за участі представників органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, роботодавців, громадських організацій у Федерації профспілок Черкаської області відбувся круглий стіл.

Цьогоріч лозунгом заходів профспілок вибрано актуальне для працівників всього світу -«Настав час для підвищення заробітної плати».
Як повідомив голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, константували, що війна погіршила і до неї складний стан соціально - трудових відносин в області: втрата робочих місць, дефіцит працівників, падіння рівня реальних доходів працівників, зниження купівельної спроможності населення, порушення трудових прав, виїзд закордон торкнулися переважної більшості родин.
Але вже сьогодні потрібно думати про підготовку до відновлення країни після ПЕРЕМОГИ: створення умов для адаптації військових до мирного життя та трудової діяльності, повернення трудових мігрантів, конкурентна продукція вітчизняних підприємств, розвиток підприємництва, подолання бідності.
Євроінтеграція України передбачає адаптацію національного законодавства до директив ЄС та виконання Конвенцій Міжнародної організації праці, які направлені на захист прав людини - найбільшого капіталу суспільства. Чи справимося з викликами? Збройні Сили України впевнено показують можливості народу і приклад для наслідування відповідальних за трудові права - державі, роботодавцям та профспілкам. Для вирішення проблем потрібен діалог на всіх рівнях соціальних партнерів.
Із місцевих проблем обговорили питання ліквідації зарплатних боргів, надання безоплатних відпусток працівникам, зростання навантаження на працівників у більшості сфер бюджетного фінансування без підвищення оплати праці, наслідки непродуманих реформувань.
За рішеннями учасників круглого столу готуємо відповідні звернення до влади, роботодавців щодо відновлення діяльності територіальної тристоронньої соціально - економічної ради, підвищення рівня заробітних плат, легалізації трудових відносин, погашення заборгованості із виплати заробітної платні, розробки програм зайнятості населення.
З тривогою представники Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля повідомили про намагання чергового непродуманого реформування закладу в такий відповідальний період для країни та потреби у підготовці фахових спеціалістів для підрозділів Державної служби надзвичайних ситуацій, будемо готувати звернення за підтримкою до депутатського корпусу, парламенту та уряду.

387103560 2055493728124931 4637945345974849958 n
Джерело: