1

11 жовтня 2023 року відбулося розширене засідання Президії Центральної Ради за участю голів членських організацій Профспілки працівників соціальної сфери України.

 

На засіданні затверджено План заходів з реалізації пропозицій та критичних зауважень, висловлених учасниками ІI Пленуму Центральної Ради Профспілки 02.08.2023.

Президія Центральної Ради Профспілки підтримала проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення захисту вимог працівників щодо виплати заборгованості із заробітної плати, в тому числі у випадку неплатоспроможності роботодавця» від 19.07.2023 №9510, як такий, що створить умови для скорочення обсягів наявної заборгованості з виплати заробітної плати, підвищить рівень економічного захисту працівників у випадку невчасної оплати праці, а також забезпечить створення механізму компенсації заробітної плати у випадку неплатоспроможності роботодавця. Головам членських організацій Профспілки рекомендовано долучитися до обговорення законопроекту № 9510 та направити звернення до Голови Верховної Ради України, керівників парламентських фракцій, народних депутатів, обраних від відповідних регіонів, з проханням підтримати якомога швидший розгляд цього законопроекту, який спрямований на запровадження адекватного механізму реалізації конституційного права громадян на своєчасне отримання винагороди за працю.

Члени Президії заслухали та взяли до відома інформацію про підсумки навчання профспілкових працівників і активістів у 2022-2023 навчальному році. При цьому керівникам членських організацій Профспілки рекомендовано продовжити роботу щодо забезпечення належної організації навчання профспілкових працівників та активістів у 2023-2024 навчальному році, запроваджуючи нові методи та форми, забезпечивши при цьому дотримання безпезпекового режиму воєнного стану.

Учасники засідання були поінформовані про заходи, які вживаються Центральною Радою Профспілки щодо покращення ситуації з оплатою праці працівників установ та закладів соціальної сфери та щодо діяльності протезно-ортопедичних підприємств.

Розглянуто інші організаційні питання та питання статутної діяльності і поточної ситуації у членських організаціях Профспілки.

2

Профспілка працівників соціальної сфери України