1395

Президія Закарпатської облпрофради (голова Іван Зелінський) розглянула підсумки оздоровлення дітей та членів профспілок влітку 2023 року.

 

Як зазначалося, за інформацією галузевих обласних організацій профспілок влітку цього року у 8 дитячих оздоровчих закладах було оздоровлено 378 закарпатських дітей, у тому числі за межами області -193 дітей.

На дитяче оздоровлення всього спрямовано понад 6,1 млн. грн. Кошти профспілкового бюджету становили майже 4,7 млн. грн.

Зокрема, облорганізація профспілки працівників охорони здоров'я України (голова Володимир Турок) організувала оздоровлення 256 дітей в 4 оздоровчих закладах, з них 185 дітей оздоровлено на Чорному морі в оздоровницях Болгарії і 71 дитину – в оздоровчих закладах області.

1398

Загалом на оздоровлення дітей залучено близько 4,7 млн. грн., у тому числі за рахунок профспілкового бюджету – майже 3,3 млн. грн.

Обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України (голова Тетяна Повханич) за рахунок профспілкових коштів оздоровила у ТОВ «Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Шаяни» Хустського району особливу категорію − 100 дітей та підлітків членів профспілки, батьки яких беруть участь у російсько-українській війні.

Усього оздоровлено 112 дітей, на дитяче оздоровлення спрямовано понад 1,4 млн. грн., у тому числі з профспілкового бюджету – понад 1,3 млн. грн.

Облорганізація профспілки працівників Закарпатської дирекції АТ «Укрпошта» (голова Ганна Кучак) організувала оздоровлення дітей своїх працівників у дитячому оздоровчому закладі «Радість», що розташований на Івано-Франківщині.

1394

На ці цілі з профспілкового бюджету було виділено 85,6 тис. грн. Батьківська доплата становила 20 відсотків від вартості путівки або 2675 грн. за одну путівку.

Голову Закарпатської облпрофради Івана Зелінського було включено до складу обласного оперативного штабу з координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2023 році.

Крім того, обласна організація профспілки працівників освіти і науки України, як і в попередні роки. організувала оздоровлення членів своєї профспілки.

Так, згідно прийнятої Президією Програми оздоровлення, узгоджених та підписаних договорів, освітянам-членам галузевої профспілки, влітку 2023 року оздоровчі послуги надавали санаторно-курортні заклади: ДП клінічний санаторій «Синяк», Товариство з обмеженою відповідальністю Санаторій «Поляна», ДП Санаторій «Шаян» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», Приватне підприємство «Джерело-2» «Санаторій «Орлине гніздо», пансіонат «Злата Вежа» в селі Поляна Мукачівського району.

1397

Для членів профспілки працівників освіти і науки було придбано 331 путівку в санаторії й використано на ці цілі з профспілкового бюджету майже 2 млн. грн.

Крім того, самостійні угоди з санаторіями укладали міські і районні організації профспілки працівників освіти і науки. Придбано для членів профспілки 504 абонементи для оздоровлення в термальних водах комплексів «Жайворонок» та «Закарпаття» на суму 265,4 тис. грн., 367 курсівок на загальну суму 603,8 тис. грн.

Всього оздоровчими заходами було охоплено 1238 членів галузевої профспілки, використано на цей напрямок роботи з бюджету обласної організації профспілки та її структурних ланок 5 млн. грн.

Президія облпрофради у своїй постанові відзначила належну організаційно-фінансову роботу з оздоровлення дітей та членів профспілок влітку 2023 року обласних організацій профспілок: працівників освіти і науки (голова Тетяна Повханич), охорони здоров'я (голова Володимир Турок), Закарпатської дирекції АТ «Укрпошта» (голова Ганна Кучак).

1396

За значну організаційну роботу і досягнуті результати з оздоровлення в умовах воєнного стану кращі організатори оздоровлення у 2023 році отримають відзнаки Федерації профспілок України та Закарпатської облпрофради.

На фото: оздоровлення закарпатських дітей влітку 2023 року

 

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради