1394 131023

10 жовтня 2023 року в Будинку профспілок за патронування Всеукраїнської профспілки агропромислового комплексу України відбулась зустріч – обговорення на тему гуманітарного розмінування.

 

«Ми гостро зацікавлені в безпеці аграріїв. Безпечні умови праці є одним з базових елементів діяльності Профспілки. Держава має активно включатись в процес створення умов для швидкого відновлення спроможності працювати як аграрним підприємствам, так і дрібним фермерським господарствам. Як титулярний член с/г секції Міжнародного союзу працівників харчової та тютюнової промисловості, сільського господарства, ресторанно - готельного обслуговування та суміжних галузей (IUF), підніматиму це питання на міжнародних площадках», - зазначила Світлана Самосуд, Голова Профспілки працівників АПК.

Лариса СТАРИКОВА – координатор аналітичного центру Аграрного Союзу України (АСУ): «Земля – це основний актив аграрної сфери. АСУ об’єднує аграріїв в яких від декілька сотень до декілька тисяч гектарів землі. Земельні активи умовно зараз можна розділити на 3 категорії: не зачеплені війною,
звільнені від окупації, під окупацією. Великі агрокорпорації дадуть собі раду, як очистити свої великі латифундії. Зараз потрібно виробити механізм, який дасть можливість середнім та дрібним аграріям розмінувати землі та повернутись до своєї профільної діяльності. Якщо це займе роки, маємо
ризик, що ці люди мігрують до інших країн».
«Особисте селянське господарство та сімейне фермерське господарство є основою добробуту для тисяч захисників, що боронять зараз Україну від російського окупанта. Додану вартість для виживання української економіки, можуть дати тільки ті виробники, які живуть і працюють на український землі!», - зазначив Микола СТРИЖАК, Почесний Президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України (АФЗУ).

 

Детальніше:http://profapk.org.ua/news/news_apk/3285.html

 

Профспілка працівників АПК України