Ковель 3

Стартував новий навчальний рік в Університеті третього віку.

Цьогоріч майже 130 літніх ковельчан стали його слухачами. У м. Ковелі він розпочав роботу у 2005 році, до слова, це був перший подібний заклад в Україні.

Тут не перевіряють знання і вміння, сюди старші люди приходять, аби обрати заняття до душі, поспілкуватись, знайти можливості для саморозвитку і самореалізації. У деяких країнах такі осередки ще називають Університетами вільного часу.

До послуг слухачів шість факультетів: соціально-правовий, основ медицини, мистецький, фізичної реабілітації, комунікаційних та інформаційних технологій, краєзнавчий. Також тут можна стати учасником хору, спробувати свої акторські здібності у театрі «Осіннє золото», записатись на заняття з плавання.

Привітали поважних студентів - заступник міського голови Наталія Маленицька, депутати міської ради Ігор Пініс та Андрій Миронюк, начальник управління соціального захисту населення Софія Сагаль, директор територіального центру Світлана Смітюх, голова Волинської обласної організації Профспілки працівників соціальної сфери України Галина Микитюк, голова міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста Людмила Стахорська.

Ковель 2

У своєму виступі голова Волинської обласної організації Профспілки Галина Микитюк зазначила: «Люди поважного віку - це не просто люди з багажем життєвого досвіду. Це наші батьки, дідусі та бабусі, які пройшли через безліч випробувань і завжди залишалися міцними і вірними своїм цінностям. Вони вчать нас терпимості, мудрості та найголовніше - цінувати моменти щастя в нашому житті. Діяльність Університету третього віку нагадує нам про важливість створення дружнього та підтримуючого середовища для старших громадян. Ми повинні прагнути забезпечити доступну медичну допомогу, соціальну підтримку та можливості для активного життя, щоб зробити їхню старість гідною і комфортною».

Яскравою кульмінацією свята стали музичні номери учасників студії естрадного співу «Зорецвіт» ліцею №13.

А ще яскравих емоцій усім додала гра акторів театру «Осіннє золото», які представили уривок з вистави за п’єсою Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я».

Як показує практика, люди, які приходять в Університет, залишаються тут не на один рік. Тож на святі можна було бачити як старожилів, так і новачків, адже для них Університет — це друга родина.

Ковель 1

 

Професійна спілка працівників соціальної сфери