1470

Другий етап циклу спортивно-патріотичних змагань серед працівників закладів та установ освіти – членів обласної організації Профспілки 14 жовтня поточного року продовжився у м. Хуст.

Про це повідомила пресслужба Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України

На урочистому відкритті до учасників із вітальним словом звернулись голова Закарпатської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, член Ради ФПУ Тетяна Повханич та Михайло Гецко, голова Хустської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України.

Під звуки гімну України державний прапор підняли спортсмени-освітяни Мирослав Шкробинець, виконуючий обов'язки директора Хустського багатопрофільного ліцею №1 ім. І. Магули та Олександра Калініна, тренер-викладач Великобичківської ДЮСШ. Згодом головний суддя змагань, голова обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Микола Щадей, ознайомив присутніх із суддівською бригадою, яка обслуговувала всі види спорту та оголосив місце проведення кожного з них.

Даний етап змагань представляли команди:

– Хустської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України;

– Хустської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України;

– Тячівської районної організації Профспілки працівників освіти і науки;

– Рахівської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України;

– Воловецької районної профспілкової організації працівників освіти і науки;

– Об'єднаної організації Солотвинської селищної ради Профспілки працівників освіти і науки України.

Програма змагань складалася з наступних видів спорту: пляжного волейболу, дартсу, армспорту, кульової стрільби та першої домедичної допомоги.

Змагання з кульової стрільби були єдиним видом спорту, що проходили в іншій локації, а саме – у міському тирі. Команди складалися з двох учасників незалежно від статі.

За найбільшою сумою набраних очок перемогу вибороли Михайло Антал та Золтан Енеді, представники команди Хустської міської організації Профспілки. Друге місце зайняли Маріонелла Галас та Олександ Шевляков Сергій з Хустської районної організації Профспілки. Почесне третє місце за Антоном Візавером та Іваном Лофердюком з Рахівської районної організації Профспілки.

Очікуваною родзинкою другого етапу обласних змагань став пляжний волейбол, а враховуючи нетипово теплу погоду для цієї пори року, грати на піску учасникам змагань було дуже комфортно. Більшість спортсменів зізнались, що грали у такий екзотичний вид волейболу чи не вперше.

Найкращими та наймайстернішими «пляжниками» виявилися Мирослав Шкробинець та Микола Січ з Хустської міської організації, другу сходинку п'єдесталу посіли Бора Роман та Бора Тарас з Хустської районної організації Профспілки, замкнула трійку лідерів команда Рахівської районної організації в особах Олександри Калініної та Мазара Валентина.

Найвлучнішим у дартсі став Василь Гафинець з Воловецької районної організації, друга залікова позиція у Йосипа Вакарова з Хустської районної організації, а третім став Андрій Лавтербах, представник команди Рахівської районної організації.

Та все ж найбільший ажіотаж спортивного дня викликали командні змагання з армспорту. Групи підтримки буквально оточили спортсменів та гучно вболівали за них.

У категорії до 70 кг перемогу здобув Йосип Вакаров з Хустської районної організації, друга сходинка за Іваном Гафинцем з команди Воловецької районної профспілкової організації та третьою стала Ірина Мокан, представниця Об'єднаної організації Солотвинської селищної ради.

Найкращим у категорії до 90 кг став Микола Лазоряк з Рахівської районної організації, другим – Віктор Грицак з Хустської районної організації та бронзову медаль виборов Василь Гафинець, представник команди Воловецької районної профспілкової організації.

Найбільш видовищне силове протистояння відбулося у категорії понад 90 кг де впевнену перемогу виборов Іван Малешко з Тячівської районної організації, а друге місце за Іваном Лафердюком з Рахівської районної організації.

Як і на Іршавщині, змагання з першої домедичної допомоги проводились у 2 етапи. Перший етап лекційно-практичний, а під час другого відбулась теоретично-практична перевірка засвоєних знань та вмінь.

Отже, найкраще домедичну допомогу навчились надавати Ольга Палчей та Марія Поган з Хустської міської організації Профспілки, другими стали представники команди Рахівської районної організації Людмила Дерда та Андрій Лавтербах. Третє місце у Тетяни Кукаріної та Марії Кадар, представниць команди Хустської міської організації.

За результатами усіх дисциплін спортивно-патріотичних змагань призові місця у командному заліку розподілились наступним чином:

– І місце — команда Хустської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України (голова Анжеліка Фетько);

– ІІ місце ­— команда Рахівської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України (голова Тетяна Студеняк);

– ІІІ місце — команда Хустської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України (голова Михайло Гецко).

Урочисто та під оплески усіх учасників, традиційно, голова обласної організації Профспілки Тетяна Повханич вручила переможцям змагань грамоти, медалі та кубки.

Велика подяка усім учасникам спортивно-патріотичних змагань за повагу до суперників та суддів, за щирі емоції та дружню підтримку.

На фото: під час спортивно-патріотичних змагань серед працівників закладів та установ освіти – членів обласної організації Профспілки у м. Хуст.

Детальніше: https://www.facebook.com/zakprofrada/posts/pfbid02arQ93UABWWKRBuipQA1W2Wd6Phd7yLLQGDm2qGh4phJG6jp4geyWbh342bGwfcgil

Пресцентр Закарпатської облпрофради